2021.június 12-én a reggeli órákban került megrendezésre a KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolájában a ballagás, melyet az iskolaudvaron tartottak a régi szokásokhoz híven.

Két diák köszöntötte a tanárokat, igazgatót, diákokat és a rokonokat. A végzős osztály nevében a zászlót Janosics Bence, Gróf Míra és Kovács Dzsesszika adta át a hetedikes Nándori Alexander,Lenkes Nikoletta és Puskás Grétának, mely után a tarisznya átadás következett. A búcsúzó ballagó diákok pár sorral köszöntek el az iskolától. Kovács Réka és Puskás Gréta búcsúzó gondolatokat öntöttek szavakba. Hagyományokhoz híven, a tablóképet a végzősök adták át az igazgatónőnek.

Képünkön Janosics Dominik és Kanik Roland
-Hirdetés-

A tablókép átadás után a rokonok virágokkal ajándékozták meg a ballagó diákokat, mely után Schantlné Farkas Júlianna igazgatónő mondott ünnepi beszédet az egybegyűlteknek. Elsősorban köszöntötte a meghívottak között Vicziánné Gelencsér Máriát, Nagy István polgármestert, Nagyné Jámbrik Ildikó óvodavezetőt, Karcza Tamást a kiskőrösi tankerületi központ képviseletében, valamint Magyarné Gelencsér Editet az iskolai alapítvány elnökét. Az igazgatónő virággal köszönte meg Janosicsné Baglyas Melinda és Szabó Józsefné 8 éves szülői munkaközösségben végzett tevékenységüket.

Nem csak a végzős diákoknak volt ballagás a szombati napon, hanem Balogh Istvánné tanítónak is, hiszen nyugdíjba vonult, viszont nem hagyja el az iskolát. Szeptembertől újra tanítani fog.

A KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolájában hagyomány, hogy a szülők, és a nevelők döntése alapján minden évben egy nyolcadikos tanuló megkapja a Viczián Eszter emlékére létrehozott díjat. Ezt személyesen Eszter édesanyja adta át. Idén a megszokottól eltérően, nemcsak fődíjat ajándékoztak, hanem további három diák is kiérdemelt különdíjat.

A fődíjat: Kanik Márk Roland
I. különdíjas: Ifj. Benkovszki Ferenc
II. különdíjas: Szabó Tünde
III. különdíjas: Mislei Amina 

Magyarné Gelencsér Edit a soltszentimrei általános iskoláért alapítvány elnöke adta át minden végző ballagó diáknak az alapítvány díjait.

Az ünnepség zárásaként megszólalt az iskolacsengő, mely után a diákok kiengedték a galambokat. Ezzel jelképezve azt, hogy ők is kirepültek. Még utoljára végigvonultak az osztályokon, majd a nyolcadikos osztályban az osztályfőnök, Dezső Győző köszönt el diákjaitól.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS