Példaértékű összefogással: a Csengődi Szabadidő Egyesület asztalitenisz szakosztályának közreműködésével, magánemberek önzetlen segítségével és sok-sok munkájával, valamint az önkormányzat támogatásával új közösségi színtér létesült Csengődön. A Dózsa György utca 21. szám alatt, a régi szakszövetkezeti iroda épületében Hunyadi János ötletéből és koordinálásával 2020 januárjában kezdődtek meg a munkálatok. Bár a helyiség ősszel elkészült, a vacsorával egybekötött átadásra a járványhelyzet miatt most, június 19-én szombaton délután kerülhetett sor.

-Hirdetés-

 

Az átadó ünnepen Pivarcsi Csaba polgármester örömét fejezte ki, hogy a közösség fejlesztésének szép példájaként megvalósulhatott a pinceklub, és köszönetet mondott mindazoknak, akik akár pénzzel, akár anyaggal, vagy a munkájukkal, idejükkel hozzájárultak annak létrejöttéhez. Közülük néhányan névtelenségbe burkolóztak, a többiek nevét a bejáratnál elhelyezett táblán örökítették meg.

Mint azt Hunyadi János korábban elmondta, régi álma volt, hogy a nagyszerű, kihasználatlanul álló épületből közösségi tér lehessen. Az évtizedek óta üresen állt pincehelyiséget először a lomoktól kellett megszabadítani, majd a beton szétverése, a mélyítés és a szigetelés után támaszfalat építettek. János a kezdetektől minden munkálatot részletesen, pontosan dokumentált. Az aljzat és a pincébe levezető lépcső elkészítését, a víz- és fűtésrendszer korszerűsítését, a villanyszerelést, az oldalfal burkolását, az ablakok beállítását, a tégla beépítését, majd a bárpult elkészítését és a villanyszerelési munkákat követő festés után a helyiség berendezését is.

–A munkák oroszlánrészét Szabó György, Makány László, Kurucz Csaba és jómagam végeztem – fogalmazott Hunyadi János. – A jóindulatú emberek támogatásával és rengeteg társadalmi munkával létrejött helyiség a tervek szerint darts-, kártya- és sakkpartikra, valamint kisebb létszámú családi és baráti összejövetelekre használható majd kulturált működéssel. Használatát szabályozott feltételekkel lehet igénybe venni, ezzel kapcsolatban Kurucz Csabát keressék a 06 70 382 4893-as telefonszámon.

Hunyadi János örömmel beszélt arról is, hogy az épület felső részén is folynak már a munkálatok: pályázati lehetőséggel élve egy háromszobás apartmant alakítanak ki, mely kezdeményezéshez is kapcsolódtak önzetlen támogatók. Ennek átadása is még ebben az évben várható.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS