„Nem ok nélkül jöttél erre a világra,
Célja van a létnek, hát okkal vagy itt!”

Kecel Város Önkormányzata szervezésében tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a „18 évesek köszöntése” Kecelen. A rendezvényt anno Palásti István kezdeményezte, és azóta – a tavalyi járványügyi tiltás kivételével – minden évben megrendezésre került.

Haszilló Ferenc polgármester
Június 26-án 18 órakor, a múzeumok éjszakája nyitó programjaként Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte a vendégeket a Városi Múzeum udvarán. Beszédében felidézte a 2003-as év hazai és nagyvilágbeli történéseit, hangsúlyozva, hogy a jelenlévő családtagok számára minden bizonnyal a gyermekük megszületése volt a legfontosabb.
 
-Hirdetés-

Az ünnepségnek szintén a kezdetek óta része, hogy az egyházak helyi vezetői, képviselői is útravaló gondolatokkal látják el a fiatalokat. Ezúttal a Magyar Katolikus Egyház részéről Fekete Szabolcs plébános atya, a Magyar Apostoli Egyház keceli közössége képviseletében pedig Radva Zoltán lelkipásztor ünnepi gondolatait hallhattuk.

Shan Jan Ran és Hunyadi Janka

Maszlik Nóra 7. osztályos tanuló Aranyosi Ervin Útravaló az élethez c. versét mondta el, Shan Jan Ran 7. osztályos tanuló és Hunyadi Janka, a Bibó István Gimnázium diákja a Csík Zenekar Hazám, hazám c. dalát énekelte. Felkészítőjük Illésné Márin Éva.

A rendezvény zárásaként a megjelent fiatalok emléklapot és a Kecel Város Önkormányzata, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház, a Városi Múzeum, a keceli Római Katolikus Plébánia, valamint a Magyar Apostoli Egyház által felajánlott ajándékokat vehették át.
Közös fénykép is készült, majd a múzeum további programjain vehettek részt az érdeklődők.
 
Írta: Gyalogné Klajkó Eszter
Fotó: Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS