Az elmúlt héten érkezett meg az értesítés az imrehegyi önkormányzathoz, miszerint az útfelújításra benyújtott pályázatuk nyertes lett. E sikeres tendernek köszönhetően a közeljövőben felújításra kerül a Sport utca, tájékoztatta Lavati Gabriella polgármester hírportálunkat.

-Hirdetés-

A település első embere a projekttel kapcsolatban elmondta, hogy a Magyar Falu Program út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építési, felújítási pályázatából elnyert 10.502.353 forintból fogják az érintett útszakaszt felújítani.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alap kiépítését követően további két rétegben zúzottkővel fogják ellátni az utat, valamint kialakításra kerülnek vízelvezető árkok is. Lavati Gabriella hozzátette, hogy ezzel a fejlesztéssel megszűnik az a jelenlegi áldatlan állapot, miszerint homoktengerben kell az utcában lakóknak, az arra közlekedőknek, és a Szabadidő-parkba látogatóknak közlekedni.

Fontos megemlíteni, hogy e konstrukcióban több, mint 2400 pályázatot nyújtottak be, melyből 860 település pályázata nyert.

A tervek között szerepel még az általános iskola energetikai felújítása is. A községben már csak ez az egy intézmény van, ami még nem került teljes körűen felújításra, tájékoztatott a polgármester. Erre a beruházásra körülbelül 80 millió forintos pályázatot fog lehetőség szerint benyújtani a településvezetés.

Kiemelt kép: daraltbeton.hu

MEGOSZTÁS