A június 18-án megrendezett Városi Borverseny ünnepélyes eredményhirdetését július 9-én, pénteken este tartották a keceli Városi Múzeumban. Az eseményen – az oklevelek és ajándékok átadását követően – a bírálóbizottságok tagjait és a verseny résztvevőit vendégelték meg a szervezők: Kecel Város Önkormányzata, Kecel Város Hegyközsége és a Keceli Patachich Gábor Borrend.

Az idei borverseny június 18-án huszonkilencedik alkalommal került megrendezésre a Fürtös vendéglőben. A Kunszeri Miklós, Schauer András és Pásztor Sándor által irányított három bizottság 39 fehér-, 30 vörös- és rozébor, valamint 16 pálinkamintát kóstolt. A bírálóbizottságok tagjait a mustrát megelőzően Forrai Ákos alpolgármester, Kornóczi János, a hegyközség elnöke és Lehőcz József nagymester köszöntötte. Mészárosné Németh Mária, a borrend ceremóniamestere szavaival a közelmúltban elhunyt Kvalla Gáborra emlékezett, aki hosszú évek óta töltött be bizottsági elnöki tisztséget a keceli borversenyeken. Pohara, széke aznap üresen maradt. Az eseményen születésnapja alkalmából Benyeda László borrendi és bírálóbizottsági tagot is köszöntötték.

Benyeda Lászlót is köszöntötték
-Hirdetés-

Július 9-én 19 órakor – az eredményhirdetés alkalmával –ismét Forrai Ákos alpolgármester, Kornóczi János, a hegyközség elnöke és Lehőcz József nagymester üdvözölte a megjelenteket. Beszédükben mindhárman kitértek a keceli gazdák területeit nagymértékben sújtó jégkárra, hangsúlyozva, hogy a jégelhárítók működtek, de sajnos nem voltak képesek mérsékelni a természeti csapást. A jövő hét folyamán az érintett települések önkormányzatai egyeztetést tartanak, valamint a szervezők is a kárrendezés, illetve a jövőbeli hasonló helyzetek elhárítása, mérséklése érdekében dolgoznak.

Az esten átadásra kerültek a legjobbaknak ítélt nagydíjak, valamint a hegyközség és a borrend által adományozott különdíjak. A pályázók arany, ezüst vagy bronz minősítésű oklevelet kaptak – a szervezők elmondása alapján idén a minősített borok és pálinkák harmada részesült arany minősítésben, amely nagyon jó arány.

Az idei borverseny június 18-án huszonkilencedik alkalommal került megrendezésre

2020-ban előállított boráért, pálinkájáért nagydíjjal jutalmazták:

Hugyi László – Sauvignon blanc
Minda Gábor – Kékfrankos
Csanádi Szőlőbirtok – Kékfrankos rozé
Dubai Lászlóné – Irsai Olivér szőlőpálinka

A hegyközség különdíjai (vállalkozások):

Béla Borászat – Nektár
Palásti Borászat – Kékfrankos rozé
Lajkó Borászat – Kékfrankos
Morvai Ferenc – Irsai Olivér törköly

A borrend különdíjai (termelők):

Füleki László – Rajnai rizling
Németh József – Kékfrankos rozé
Forrai Ákos – Merlot
Herczeg Imre – Gyöngyrizling pálinka

Az eredmények teljes terjedelemben a www.kecel.hu honlapon olvashatók.

A borversenyről képek itt találhatók: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=236299753066032&set=a.4570468896315741

Az eredményhirdetésről további képek itt tekinthetők meg: https://www.facebook.com/media/set?vanity=236299753066032&set=a.4630528253643138

 

Szöveg és fotók: Gyalogné Klajkó Eszter (Kecel Város Önkormányzata)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS