Írta: Kis Edina

Tavaly ünnepelte volna megalakulásának 70. évfordulóját a település, azonban a pandémia okozta korlátozások miatt erre nem volt lehetőség, így idén került sor a nagyszabású rendezvény lebonyolítására Tabdin.

2021. július 10-én megtartották a Falunapot. Végre a közösségi élet is újraindult, amit a hagyományokhoz híven egy barátságos tűzoltóversennyel kezdtek. Hat csapat indult: három női és három férfi. Mindenki nagyszerűen teljesített, tized másodpercekkel hagyták csak le egymást.

Tabdi női csapata szerelés közben
-Hirdetés-

Női csapatok:

  1. hely: Ballószög
  2. hely: Kecel
  3. hely: Tabdi

Férfi csapatok:

  1. hely: Tabdi
  2. hely: Ballószög
  3. hely: Kecel

Már reggel sokan látogattak el az eseményre, hiszen akik beneveztek a főzőversenyre már reggel érkeztek, hogy időben elkészüljenek finom étkeikkel. Harminc bográcsban főtt a marhahús, ez mellett a gyermekeknek is egész napos programokkal biztosították a jó hangulatot: körhinta, ugrálóvár és sok apó fajáték várt rájuk.

Vancsura András pörkölt főzés közben

Mindig volt valami program: lovaglás gyerekeknek és lovaskocsizás. Megállás nélkül mentek a kocsik, hiszen volt, aki többször is menni szeretett volna. Papírceruza készítésre és gyöngyfűzésre is volt lehetőség: Vancsikné Juhász Katalinnal és Tóth Máriával.

14 órakor a főzőverseny eredményhirdetése következett:

  1. helyezett: Major Norbert
  2. helyezett: Krizsán Sándor
  3. helyezett: Varga Péter

A különdíjat: Kovács László kapta. 

Majd Off-Roadozni lehetett a falu körül. Ez idő alatt a Polgárőr Egyesület 30 éves fennállásának alkalmából Fábián Sándor polgármester mondott beszédet. Köszöntötte a jelenlévőket és külön Font Sándor országgyűlési képviselő urat is!

Fábián Sándor polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő

„Sajnos a pandémia ezt nem tette lehetővé az elmúlt esztendőben, így az idei évben a falunapi készülődés és szervezés is már ünnepivé vált, érezhető volt, hogy mindannyian vágyakoztunk a közös programokra. Biztosan állíthatom, mint ahogyan szükség van a családon belül is az ünnepekre, úgy szükség van Tabdiban is a falunapra, ahol a mi kis közösségünk együtt ünnepelhet” – mondta Fábián Sándor, polgármester. 

Ezt követően a tabdi kis óvodások műsorát láthattuk, akik egy kis tánccal készültek.

Sztárfellépőként Hevesi Tamást hallhattuk, aki jó hangulatot varázsolt estére, hiszen voltak, akik táncra is perdültek vagy csak egyszerűen tomboltak és tapsoltak. Vastapssal köszönték meg a művész úrnak, hogy e kis falut megtisztelte jelenlétével és remek előadásával.

Hevesi Tamás 

A napot egy csodás tűzijátékkal zárták le, így belevágva az estébe, ahol a Retroleum Zenekar biztosította a jó hangulatot. A mulatozás egészen hajnalig tartott. 

Egy csodás nap egy csodás közösséggel! A pandémia sem törhette meg ezt az összetartást ami ebben a kis faluban van. Még az idő is kedvezett számunkra. Nagyon sokan voltak, hiszen hosszú idő óta ez volt az első rendezvény Tabdin, ami minden elképzelést felülmúlt!

Font Sándor országgyűlési képviselő úr szavaival zárom le ezt a cikket, amit közösségi oldalán osztott meg tegnap:

Tabdiba érdemes akár most is elindulni és csatlakozni néhány órára ehhez az összetartó közösséghez!

Köszönöm a meghívást, örömmel jöttem az idén is!” 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (152 db kép)