Kecel Város Önkormányzata és a Keceli Katolikus Plébánia hagyományteremtő céllal kitüntetést adott át a városban kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek.

A kitüntetés apropóját az adta, hogy a Szabálysértési és Előkészítő Csoport munkatársai 2020. októberében és novemberében intézkedésekkel felszámolták a keceli piac mellett lévő üres telken működő „illegális piacot”, amely már évek óta csúfította Kecel Város központját. A feladat nagyságát jól jelzi, hogy a helyi rendőrörs kollégái közel egy éven keresztül folytattak egyeztetéseket a hivatallal az illegális árusítás felszámolásáról. Sajnos azonban az ügy bonyolultsága és jogi sokrétűsége miatt a helyi erők nem tudtak konkrét eredményeket elérni.

-Hirdetés-

A négy kitüntetett rendőr közül a Kiskőrösön szolgálatot teljesítő Schmél Norbert, Kelemen Tamás és Judák Beáta – akik résztvettek a tarthatatlan állapot felszámolásában – tablet jutalmat kaptak, míg Spekner Dávid leszerelés előtt álló rendőr festményt vehetett át életútjának méltatásaként. A tableteket Kelemen László képviselő ajánlotta fel.

Írta és fotó: Csiszér Erika

MEGOSZTÁS