A keceli Csendes Ősz Idősek Otthona Család- és Gyermekjóléti Szolgálata 2021. július 05. és 2021. július 09. között tartotta meg a már hagyományossá vált Nyári tábor I. programját. A térítésmentesen igénybe vehető programokon 16 gyermek vett részt.

-Hirdetés-

A tábor megnyitóját követően a nap Drenkovics-Rózsa Enikő vezetésével, tornával kezdődött majd sportvetélkedők és közösségépítő játékok következtek. Délután városismereti vetélkedő keretében szerezhettek még több ismeretet a gyermekek.

Keddi napon kerékpárra szállt a csapat, Hatvani Gábor és családja jóvoltából a régi Vörös-zászló majorba látogatott. A kellemes környezetben remek lehetőség adódott a beszélgetésre, játékra és a sportvetélkedőkre. A délutánt Filus Attila és családja jóvoltából a Keceli Levendulásban töltötték, ahol a gyönyörű környezetben lehetőség nyílt levendulaszüretre, szabadtéri játékra.

Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársa, Baltás Adrienn rendőrzászlós  közreműködésével a gyermekek közlekedésbiztonsági foglalkozás keretében ismereteket szerezhettek a rendőrség munkájáról, biztonságukat szolgáló szabályokról. Szerda délutánt a táborozók és a szervezők a Keceli Városi Múzeumban töltötték, ahol a „Kell egy csapat.” – 100 éves a keceli foci kiállítást tekinthették meg.

A nagy melegre való tekintettel szükségessé vált a programváltoztatás, így a csütörtöki napot a Szociális és Gyermekjóléti Központ épületében töltötték, ahol ismét előkerültek a gólyalábak, a célbadobó játékok, társasjátékok. Kézműves foglalkozás keretében ajtódíszt készítettek a gyermekek. A délután meglepetéseként Földes Ferencné Eszter néni és férje Feri bácsi jóvoltából a gyermekek palacsintát fogyaszthattak.

Már hagyományossá vált, hogy a tábor zárónapját külső helyszínen töltik. Ebben az évben a táborozó gyermekek és kísérőik Imrehegyre kirándultak. Délelőtt az imrehegyi Könyvtárat, – ahol Molnár Ferenc fogadta a csapatot – és a Tűzoltóságot látogatták meg, ahol Kollár Zoltán és munkatársai tartottak ízelítőt a tűzoltók munkájáról. Az ebéd elfogyasztására az imrehegyi sportpályán került sor.  A nap folyamán sorversenyekre és közös játékra is sor került, majd a tábor zárásaként megrendezték a már hagyományos „Ki mit tud” vetélkedőt is.

Köszönet a támogatóknak, önkéntes segítőknek, adományozóknak: Csendes Ősz Idősek Otthona munkatársai, Drenkovics-Rózsa Enikő, Filus Attila, Filusné Borbényi Éva, Földes Ferenc, Földes Ferencné, Hatvani Gábor és családja, Imrehegy Község Önkormányzata, Kecel és Vidéke ÁFÉSZ Zrt., Kiskőrösi Rendőrkapitányság, Könyvtár, Információs és Közösségi Hely – Imrehegy, Városi Múzeum – Kecel, Ondrovics István, Önkéntes Tűzoltóegyesület – Imrehegy.

Forrás és képek: Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS