Több mint 20 millió forint támogatást nyert Császártöltés önkormányzata a Magyar Falu Program pályázatain, tájékoztatott Takácsné Stalter Judit a legnagyobb közösségi felületen. Ennek megfelelően kommunális és orvosi eszközöket vásárolnak és járdát újítanak fel a településre érkező pénzügyi forrásokból. A témában a település polgármesterét, Takácsné Stalter Juditot kérdeztük.

-Hirdetés-

A polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a falu járdáinak a zöme a 60-as években készültek, tehát itt van az ideje, hogy megújuljanak. A Magyar Falu Program (MFP) illetve a belügyminisztériumi pályázatoknak köszönhetően egy-egy útszakasz felújításra kerülhet. Ezért a település vezetése nagyon örül a 4.789.991. forintos forrásnak, hiszen így lépésről-lépésre tudnak a következő utcáig eljutni. Hozzátette, hogy az önkormányzat költségvetése nem engedi meg, hogy a falu összes járdáját felújítsák, de a  településvezetés kiemelten fontosnak tartja az ilyen irányú fejlesztéseket. Önrészt minden esetben biztosítanak, ezáltal minél több részt meg tud újulni. Vannak lakosok, akik saját kezükbe vették a házuk előtti járdák felújítását, de ilyenkor az önkormányzat támogatást nyújt az adott fejlesztésbe.  

Takácsné Stalter Judit, Császártöltés polgármestere

Mint kiderült, kommunális eszközbeszerzésre mintegy 14.643.035 forint támogatást nyert a császártöltési önkormányzat. Mivel a településen kevés a közmunkás és rengeteg a karbantartandó terület, így e pénzből egy kis traktort fognak beszerezni, amellyel a kerékpárutak tisztántartását, valamint az árokpartok fűnyírását fogják elvégezni. Ehhez további eszközöket is vásárolnak, amelyekkel a munkákat meg tudják könnyíteni. Takácsné Stalter Judit hozzátette: a település belterületén már van egy elég hosszú kerékpárút szakasz, amelyet folyamatosan tisztán kell tartani.  

Orvosi eszközbeszerzésre 810.886 forint forrás érkezik Császártöltésre. Egy háziorvos segítségével állították össze azt az eszközparkot tartalmazó listát, amelyekre rendkívül szükség van. Így többek között új vizsgálóágyat fognak beszerezni, mivel a régi már elhasználódott, tájékoztatott Takácsné Stalter Judit.

Kiemelt kép: Császártöltés ma facebook oldala

MEGOSZTÁS