A „Keceli Családok Napja” rendezvény a keceli gyermekeket, családokat szólította meg. A KUNSÁGI ÖKO FITT Természetjáró Sportegyesület által első alkalommal megrendezésre kerülő esemény augusztus 15-én a városközpontban, a Szabadság emlékmű parkjában zajlott, mely főként a gyermekprogramokra koncentrált.

-Hirdetés-

Az eseményről Benedeczki Éva tájékoztatta hírportálunkat: 

A szervezők célja volt, hogy a gyermekeknek egy élményekben- és eseményben dús, vidám, aktív napot biztosítson. Élményekben nem volt hiány! A forró augusztusi napon sok színes program várta a gyermekeket a legkisebbektől a nagyobbakig.

A Kerekítő foglalkozás során mondókáztak, énekeltek a gyermekek a szüleikkel. Szinte egész nap 2 ugrálóvár és folyamatos arcfestés állt a gyermekek rendelkezésére. A gyerkőcök megismerkedhettek a népi fajátszótéren számos furfangos ügyességi népi játékkal, valamint „repülhettek” a kosaras körhintán is. A kézműves foglalkozás keretében papír szélforgót és fakanál babát készíthettek, továbbá a gyerekek megtekinthettek életnagyságban egy tűzoltó autót. 3 órán át lufibohóc és interaktív zsonglőr bemutató volt a program része. A lufibohóc lufiból állatfigurákat hajtogattak, a zsonglőrök pedig bevezették őket a mutatványok világába.

A gyermekprogramok nagy része a KUNSÁGI ÖKO FITT Természetjáró Sportegyesület részére juttatott, NEAG-KP-1-2021/4-000695 azonosítójú, “Rendezvény gyermek programjainak biztosítása” megnevezésű támogatásból valósult meg.

A legfőbb támogatók Kecel Város Önkormányzata, Kecel Város Könyvtár és Művelődési Ház, Kecel Város Önkormányzati Tűzoltósága, a Kereszténydemokrata Néppárt és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség keceli csoportjai és a FRESH FRUIT TÉSZ voltak.

A rendezvényen becslések szerint kétszázan vettek részt. A szervezőknek nagy öröm, hogy ennyi gyermeket, sok családot tudtak kimozdítani és lehetőséget biztosítani a vidám, kellemesen együtt töltött időre. A Jóistennek hála egy élményekben gazdag, szép nap lett az első „Keceli Családok Napja”.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS