A 2021. augusztus 14.-e különleges nap volt a túrázás szerelmeseinek és az akasztói Ritmika Sportegyesület számára, hiszen idén ünnepelte 10. születésnapját az Éjszakai Fáklyás Bakancstúra rendezvényük. A hatalmas hőség ellenére is közel 100 fős csapat gyűlt össze az indulás helyszínén. Az út során még csatlakoztak a túrázókhoz, így a résztvevők száma a Csonka Toronyhoz érve tovább nőtt; több mint 200 fő volt jelen. Akasztó, Kiskőrös, Kecskemét, Újhartyán, Kaskantyú, Csengőd, Kiskunhalas, Kecel, Kimle, Szeged, Jakabszállás, Tabdi, Páhi, Szentes, Budapest, Soltvadkert, Mogyoród, Baracs, Felgyő településekről érkeztek a túrázni vágyók.

-Hirdetés-

Az érkezőket a Ritmika Sportegyesület vezetője Turúné Letoha Bernadett köszöntötte. A szervezők a melegtől megfáradt és a „folyós” homokon átverekedő túrázókat, szokásukhoz híven hideg szörppel, vízzel és szeretetvendégséggel, meleg vacsorával várták. A finom vacsora után azonban nem maradhatott el a jubileumi műsor sem, amit a Komédiás Kompánia: Falusi disznóvágás előadásával kezdett. A társulat bámulatos humorával örvendeztette meg a közönséget. Az előadás legvégén közös táncra invitálták a túrázókat, fantasztikus hangulatot teremtve. Az előadást követte a vacsora, ami az idei évben babgulyás (szakács: Kastély Attila) és 700 db palacsinta volt. A vacsora után a 200 szeletes ünnepi torta lett felszeletelve, amin megelevenedett maga a program.

A torta elfogyasztása után sem ért véget a műsor, a Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat tartott látványos bemutatót. A mutatványuk során a közönséget is bevonták; hangulatos zenéjüket és káprázatos trükkjeiket áhítattal nézte és hallgatta a közönség. Lezárásként „Kívánságaink” szabadon engedése következett. Minden résztvevő kapott egy-egy világítós lufit, amit lágy zenére közösen engedtek fel. Ez koronázta meg az együttlét örömét, nem is beszélve a káprázatos látványról. Indulás előtt előkerültek a fáklyák és mindenki csoportosan indult visszafelé. A csodálatosan tiszta égbolton a szemfülesebbek még hullócsillagot is láthattak; személy szerint én a harmadik után már nem számoltam.

Minden évben megállapítom, hogy Őseink nem véletlenül választották ezt a helyet, hiszen pozitív energiája van a tájnak és a természet is meseszép látványt nyújt. Gondolom, hogy a szervezők is ezért választották ezt a helyszínt.

Remek lehetőséget nyújtott a program, hogy a sokhónapnyi bezártság után, aktív és tartalmas időtöltésre invitálja a közösséget, új kapcsolatok kialakulását, illetve régen nem látott ismerősök találkozását biztosítsa.

A szervezők ezúttal is szeretnék megköszönni a résztvevőknek azt, hogy ilyen hőségben, vízpart helyett, ezt a programot választották; és nem utolsó sorban köszönet illeti az egyesület vezetőségi tagjait, az önkéntes segítőket, akik erőt és fáradtságot nem kímélve járultak hozzá a rendezvény sikeres lebonyolításához. A program további különlegessége az volt, hogy a háttérmunkában az Idősek Napközi Otthona szépkorúi segédkeztek.

Jó hírem van azok számára, akik lemaradtak az idei  lehetőségről – a környékben is egyedinek számító programról – hiszen jövőre is lesz alkalom csatlakozni és átélni, 2022. augusztus második szombatján (2022.08.13-án).

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS