Lakossági bejelentés alapján egy gyanús személyautót kerestek Kiskunhalason a rendőrök, mivel a gyanú szerint migránsokat szállít a sofőr. Miután megtalálták az egyenruhások, intézkedés alá akarták vonni, de a gépkocsi nem állt meg. A lengyel rendszámú gépkocsit végül a Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőreivel közösen 2021. augusztus 19-án 17 óra 20 perckor az 53-as főúton állították meg. A jármű sofőrje még az intézkedés megkezdése előtt elszaladt. Az ellenőrzése során a Skoda Superb-ben 10 – magát afgán és bangladesi állampolgárnak valló – férfit találtak a rendőrök. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.  A rendőrök 18 órakor, nem messze a feltartóztatástól elfogták a sofőrt, egy 37 éves moldáv férfit.

-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a sofőrrel szemben. A nyomozók kezdeményezik a férfi letartóztatását.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu 
Kép: illusztráció – Juhász D. Géza 

MEGOSZTÁS