Szomszédvári rangadóval kezdődött a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság új szezonja a közép-csoportban. Az első fordulóban augusztus 21-én lejátszott mérkőzésen a Tabdi KSE együttese hazai környezetben fogadta a Csengőd SE csapatát.

-Hirdetés-

 

Tabdi KSE-Csengőd SE 1-3 (0-0)

Tabdi KSE: Fábián T. – Kakulya, Soós F. (Kalapos), Soós Z. (Kolompár), Szabó N., Szentgyörgyi (Mikulás), Tóth Z., Bálint (Szebellédi), Fábián Á. (Damásdi), Fekete (Kertész), Tóth S.
Edző: Szentgyörgyi Krisztián

A Csengőd SE csapata

Csengőd SE: Kiss M. – Láng, Varga M. (Pukansky), Szekszárdi (Lengvári), Nagy E. (Szabad), Zorics (Perecz), Németh R. (Fekete), Vászon, Széhn, Bartha.
Edző: Szabad Zoltán

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mely során mindkét oldalon alakultak ki gólhelyzetek, de egyik csapat sem tudott a hálóba találni. A szünet után a csengődiek léptek frissebben a pályára és a Tabdi gárdája egy kicsit az „öltözőben” maradt. A 47. percben született meg a mérkőzés első gólja, amikor a csengődi Vászon Gergő mintegy 35 méteres lövését elnézte a hazaiak kapusa Fábián Tibor és a labda a jobb felső sarokban kötött ki (0-1). A Tabdi csapatát megzavarta a bekapott gól és az 51. percben egy gyors támadás végén Németh Róbert növelte a csengődiek előnyét (0-2). Az 57. percben ismét egy gyors csengődi akció futott végig a pályán, mely után Zorics Márk talált a kapuba (0-3). A találkozó utolsó harmadában a Tabdi mindent megtett a góllövés érdekében és a csengődiek védelmi hibáját kihasználva szerezte meg a 72. percben Tóth Sándor a szépítő találatot (1-3). A kapu előtt hatékonyabb és szervezettebben focizó csengődiek megérdemelt győzelmet arattak.

Szentgyörgyi Krisztián – Tabdi KSE edzője:

-Nagy változások voltak a nyáron nálunk, mert közel egy egész csapatra való játékos kicserélődött a keretünkben. Az első félidőben jól játszottunk és a pontrúgások után nagy helyzeteink voltak, de nem tudtuk megszerezni a vezetést. Sajnos a mai napon az döntötte el a mérkőzést, hogy a második félidőben elkerülhető gólt kaptunk távolról és volt egy negyedórás rövidzárlatunk, amelyet kihasznált az ellenfelünk. A fiúkat dicséret illeti, hogy 0-3 után is mentek előre és küzdöttek, de még sokat kell készülnünk, hogy összeszokjunk. Úgy gondolom, hogy a csapatban sokkal több van, mint amit a mai napon mutattunk és nagyon remélem, hogy jó középcsapatként tudunk majd szerepelni a bajnokságban.

Szabad Zoltán – Csengőd SE edzője:

-Nagyon vártuk már a bajnoki rajtot, melyre úgy gondolom, hogy a nyár során olyan labdarúgókat tudtunk igazolni, akik megfelelő erősítést jelentenek. Voltak a mai napon hiányzóink, de ezzel nem foglalkoztunk, mert mindig az a legjobb csapat, amely az adott napon pályára lép. Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést és az első 20 percben a Tabdi játszott jobban, amikor kevésen múlott, hogy nem kaptunk gólt. A játékunk fokozatosan javult a mérkőzésen és a második félidő elején nagyon jól fociztunk, amikor el is döntöttük a mérkőzést.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS