A KUNSÁGI ÖKO FITT Természetjáró Sportegyesület 2021-ben második alkalommal szervezte meg a Szüreti futást. A Tavaszi testébresztő futás a járvány miatt másodszor maradt el, így az Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Keceli Szüreti Napok rendezvénysorozatának keretében tartja meg ezt a kocogási lehetőséget augusztus 21-én.

Kapcsolódó cikk
A szüreti futás lényege a mozgás öröme és a közösségben töltött idő volt
A szüreti futás lényege a mozgás öröme és a közösségben töltött idő volt
A tavaszi testébresztő futás idén sajnos elmaradt, amelynek célja lett volna a „téli álom” után egy kis mozgás mindenféle eredménykényszer...
-Hirdetés-

Az esemény célja az volt, hogy egy szép nyárutói reggelen a futást kedvelők minden teljesítménykényszer nélkül, egymással közösséget alkotva kicsit mozogjanak együtt.

A sportbarátok három táv közül választhattak:
  • 400 méteres gyermektáv,
  • 5 km-es és
  • 10 km-es távok.

A rajt a futballpályától indult. Az 5 és 10 km-es távon az útvonal a Szőlő utca végétől az „EU-s úton” keresztül vezetett ki az imrehegyi kerékpárútra Imrehegy irányába, melyen a visszafordító pontok jelölve voltak a futók számára.
A gyermekeknek a focipályát kellett körbefutniuk.

A résztvevők a célban érmet kaptak és vizet, gyümölcsöt, pogácsát fogyaszthattak. A létszámot tekintve idén sajnos jóval kevesebben vettek részt, mint tavaly.

Az Egyesület tagjai reménykednek abban, hogy hasonló eseményekkel egyre több embert meg tudnak majd mozdítani, és népszerűsíteni tudják a közösségi sportokat a keceliek körében.

Írta: Benedeczki Éva
Képek: Csiszér Erika

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS