Szent Imre feltételezett utolsó földi útját járják végig 2021. szeptember 11-én. A 33 km-es zarándokutat hagyományteremtő szándékkal indították el még 2012-ben.  

 

-Hirdetés-

Zarándoklatukat: fiataljainkért, valamint a magyarság összefogásáért, tisztulásáért, felemelkedéséért, értékeinek felismeréséért és hitben való megerősödéséért ajánlják fel.

Szent Imre herceg, aki a földi hazát a mennyeire cserélted fel,
tekints az égből édes hazánkra, és légy hathatós szószólónk Istennél,
hogy Mária országa a Magyarok Nagyasszonyának oltalma alatt új életre támadjon, és minden nép egy szívvel, egy lélekkel áldja Jézus Krisztust,
a világ Királyát, aki él és uralkodik mindörökkön-örökké.  Ámen.

Gyülekezés 4:45-kor Soltvadkert-Selymesen a Selymes utca végén (53-as számú úton Soltvadkert felől érkezve, a vasutat elhagyva az első köves utca jobbra). A korai időpont miatt ajánlott lámpát vinni. Soltszentimrére a Csonka-toronyhoz várhatóan 16:30 óra körül érkezik meg a csapat. A Szent Imre halálának időpontját mutató fényjelenség megtekintése után megemlékezéssel, majd szentmisével zárul a zarándoklat.

Lehetőséget fognak teremteni azok visszautaztatására, akik Selymesen hagyják a járművüket. A gépkocsik őrzéséről is gondoskodnak a szervezők. Ezen igényüket jelezni kell, az alábbi elérhetőségek egyikén, a busz szervezése miatt. A zarándoklathoz menet közben is lehet csatlakozni. Erről részletek a http://szentimrezarandoklat.hu honlapon találhatók. Valamint kísérő fogatokat, járműveket is szerveznek, ha valaki nem bírná végig a gyaloglást.

Jelentkezés:
Villámlevél:
 info@szentimrezarandoklat.hu
Telefon: 06 20 346 5553 

További információ: http://szentimrezarandoklat.hu

Kiemelt kép: https://kiskoros.hu/