A megyei I. osztályban szereplő Kecel FC labdarúgó csapata két vereséggel kezdte el az új bajnoki szezont. A fiúk az őszi szezon első fordulójában 5-0-ra kaptak ki a Kiskőrösi LC-től és a következő játéknapon is vereséget szenvedtek.

Az együttes augusztus 28-án hazai környezetben fogadta a Kalocsai FC csapatát, akiktől 3-1 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Gerner – Lakatos-Lengyel (Vincze), Patai G. (Liska), Willy, Doszpod, Sendula P., Torma, Sibalin, Brindza, Herczeg P., Kiss Sz.

-Hirdetés-

A találkozó kiegyenlített játékot hozott az első félidőben. A hazaiak részéről Doszpod Tamás előtt adódott helyzet, de pár centivel lemaradt egy beadásról a 8. percben. A kalocsaiak részéről nem sokkal később Dostyicza Dániel lövését védte bravúrral Gerner Dániel. Majd Tóth Levente lövése surrant el néhány centivel a kapufa mellett. A 32. percben Doszpod Tamás nem tudta szerelni ellenfelét és a tovább futó kalocsai játékost Herczeg Péter buktatta, ami után büntetőhöz jutottak a vendégek. A tizenegyesnél Dostyicza Dániel magasan lőtte a labdát védhetetlenül a kapu jobb felső részébe (0-1).

A szünet után a 46. percben, egy hosszú indítást követően a teljes keceli védelem beragadt, és a labdára startoló Boldizsár Csaba a hazai játékosokat lefutva lőtt a kapuba (0-2). Az újabb bekapott gól megzavarta a keceliek játékát és a kalocsaiak sorra alakították ki a helyzeteiket. A keceliek szépíthettek volna, de Kiss Szabolcs a kapussal szemben állva közelről a kapu mellé lőtte a labdát tiszta helyzetből. Az 59. percben Vincze Viktor adott el egy labdát és már csak buktatni tudta kalocsai ellenfelét a büntetőterület vonala előtt nem sokkal. A szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgásból Dostyicza Dániel tovább növelte a kalocsaiak előnyét (0-3). Ezt követően két óriási kalocsai ziccert is hárított a hazaiak kapusa Gerner Dániel, és neki volt köszönhető, hogy nem vezettek több góllal a vendégek. A keceliek nem adták fel, és a védelemből előrehúzódó Brindza Tamás közeli találatával a 65. percben szépíteni tudtak. A mérkőzés hajrájában nyílt játék volt a pályán, mindkét kapu előtt kialakultak helyzetek, de újabb találat már nem született. A 92. percben egy buktatást követően a keceli Vincze Viktor megkapta a második sárga lapját, ami után a kiállítás sorsára jutott, de ez már nem volt semmilyen befolyással az eredmény alakulására.

Gerner Dániel – Kecel FC játékosedzője:

-A nyár során voltak változások a csapatnál, de a játékoskeret nagy része együtt maradt. A csapat játékosai közül Bajnok Noel Franciaországba ment el, és Haász Tamás Bertold pedig már nem nálunk folytatja pályafutását. Érkezett hozzánk Szabadszállásról Kiss Szabolcs, Mórahalomról Vincze Viktor, és Kalocsáról Lakatos-Lengyel Márton. Az idei nyáron a felkészülést a gárda Kis Péter edző irányításával kezdte el, aki időközben lemondott a posztjáról. A klub elnöke Vata Zalán keresett meg engem, és Csáki Róbertet, hogy vállaljuk el játékosedzőként a csapat irányítását. Jelenleg mi ketten készítjük fel a fiúkat a mérkőzésekre heti három edzéssel. A felnőtt csapatnál most 17 fős kerettel tudunk dolgozni, ami igen szűk, mert vannak sérültjeink és eltiltott játékosaink. A bajnoki rajton, a Kiskőrös elleni találkozón meghatározó volt, hogy már a 17. percben kiállították Sendula Józsefet, és emberhátrányban, a végére elfáradva szenvedtünk ötgólos vereséget.

A mai napon a Kalocsa ellen nyílt mérkőzést játszottunk, de sajnos az első félidőben, egy elkerülhető büntető után szerzett vezetést az ellenfelünk. A második félidőben két nagy egyéni hibát követően kaptunk újabb két gólt, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát. A találkozó végéig mindent megtettünk, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést, de több nagy helyzetet is kihagytunk. Most az a csapat nyert, amelyik jobban értékesítette a helyzeteit. Legközelebb Kecskeméten lépünk pályára, ahol nagyon remélem, hogy el tudjuk kezdeni a pontgyűjtést.

MEGOSZTÁS