A Kukori és Kotkoda című rajzfilmsorozat szereplőit ábrázoló alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki  ünnepélyes keretek között csütörtökön Budapesten a Magyar Posta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke a Kukori és Kotkoda címû rajzfilmsorozat szereplõit ábrázoló alkalmi bélyegblokk kibocsátásán Budapesten, a La Vida Duna Rendezvényházban 2021. szeptember 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A közös kezdeményezésként 2019-ben indított Mesehősök bélyegkollekció újabb darabját az MTVA és a Magyar Posta Zrt. vezetői bocsátották forgalomba.
Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke elmondta: a Süsü, a sárkány és a Frakk, a macskák réme után idén a Magyar Televízió egy másik ikonikus mesesorozatának, az 1970-es években bemutatott Kukori és Kotkodának a szereplőivel készült 50 ezer példányban egyedi bélyegblokk, amelynek három címletén a három főszereplő, keretrajzán a baromfiudvar és a további szereplők láthatók.
A Kukori és Kotkoda az első olyan tévémese-sorozat, amely a Magyar Televízió megrendelésére született, írója Bálint Ágnes, tervezője és rendezője Mata János volt.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Kukori és Kotkoda címû rajzfilmsorozat szereplõit ábrázoló alkalmi bélyegblokk kibocsátásán Budapesten, a La Vida Duna Rendezvényházban 2021. szeptember 2-án (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)
-Hirdetés-

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: a mese szereplői örökérvényű értékeket közvetítenek, mindezt szórakoztató formában, mesefigurák által, vicces történetek során, amelyeken generációk nőttek fel.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

Forrás, képek: MTI

MEGOSZTÁS