Rendkívül nagy érdeklődés mellett zajlott a VIII. Halászléfőző verseny Kecelen szeptember 4-én. A létszám növekedése mellett idén a helyszín is változott, hiszen ezúttal az impozáns Hatvani Szabadidőpark adott otthont az eseménynek. A Pava Gasztro és Kulturális Egyesület – Paplanos István és Vulman József – szervezésének köszönhetően a gyasztronómiai megmérettetés mellett számtalan kikapcsolódási, szórakozási lehetőség közül választhattak a baráti társaságok.

-Hirdetés-

 

A 30 nevezett csapat szakácsai már reggel 8 órakor sorban álltak az akasztói szikipontyért, amelyből azután saját jól bevált receptjük alapján főzték meg a bajai vagy szegedi halászlét. Akadt tehát dolga a bíráknak, hiszen dél körül már alig fértek el asztalukon a gasztronómiai remekművek kóstolói. A zsűri tagjai idén Haszilló Ferenc polgármester, Gyuricza Tibor, a Bajai Halászléfőző Bajnokság kétszeres győztese és Lajkó László voltak. Az elmúlt évek versenyeinek zsűrielnökéről, a tavasszal elhunyt Balogh István Ferencről tiszteletteljesen megemlékeztek a szervezők, illetve az eredményhirdetés az ő emlékére a Szabadtűzi Lovagrend indulójával kezdődött.

A legfinomabb halászlevet idén Gyurkity István főzte, második helyezést ért el a vaskútiak halleve, a harmadik helyet pedig a Miske-Pörböly Fisch Team szerezte meg. Különdíjat érdemelt Németh László, a Balogh István Ferencről elnevezett különdíjat pedig a bajai Jópofa srácok csapata vehette át az elhunyt mesterszakács családtagjaitól.

Az ebédhez Fekete Szabolcs keceli plébános mondott áldást, majd a több száz embert számláló vendégsereg hozzálátott a 192 kg halból készült halászlé elfogyasztásához. A felszabadult baráti légkört a színpad műsorkínálata igazi fesztiválhangulattá varázsolta. A Bogárzó Citeraegyüttes melegítette be a bulihangulatot, majd Mizser Réka és Sendula Jázmin országos FitKid versenyzők bemutatója következett, a nótáskedvűek együtt énekeltek a Kéknefelejcs Népdalkörrel, míg a Szélkakas Citerazenekar zárta a folklór műsorokat. A Pandora Pole Dance Stúdió látványos rúdfitnesz bemutatója senkit sem hagyott hidegen, a lányok karikán és rúdon adták elő nyaktörő gyakorlataikat. Az esti fesztiválhangulatra melegített Vancsura Csaba és a Kavalkád Rock Band, majd a Rock Fanatic együttes koncertje zárta a tartalmas napot. A gyerekek szórakoztatásáról arcfestés, ugrálóvár és a szabadidőpark számtalan izgalmas helyszíne gondoskodott.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a támogatók nélkül. A szervezők ezúton is köszönik a tárgyi és anyagi hozzájárulást ahhoz, hogy ismét egy feleljthetelen program öregbítette Kecel jóhírét.

 

Írta és a képeket készítette: Csiszér Erika 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (70 db kép)
MEGOSZTÁS