A „Kecel városáért” kitüntetésben részesített Városgazdálkodási csoport augusztusát nagyban meghatározta a környéket sújtó szárazság. A hőmerő sok esetben a 30-35 fokot, de helyenként a 40-et is elérte. Így a Kecel köztereit színes pompába burkoló virágágyások gondozása is fokozott figyelmet és erőfeszítést igényelt.

Radva Zoltán, a csapat vezetője elmondta, hogy a folyamatos öntözést több helyen automata öntözőberendezések segítik, de sok esetben manuális megoldást is kíván.

-Hirdetés-

Ezekben az időszakokban a napi 200-250 hektoliter víz volt az a mennyiség, amely kielégítette a virágok, és a kb. 40 db nemrég elültetett fa vízigényét. Az öntözések idáig a város ivóvízhálózatát terhelték, azonban már folyamatban van 6 db kút fúrásának előkészítése. Az ehhez szükséges engedélyek megszerzése után a Széchenyi téren, a kis ligetben, az Ősök parkjában, a központ új parkjában egy-egy, illetve a nagy ligetben 2 db kutat fúrat az önkormányzat – mesélte Radva Zoltán.

Kitért arra is, hogy- augusztusi legfőbb feldataink voltak továbbá a csóválás, fűnyírás, szár- és nyesedékvágás, és a kerékpárutak karbantartása. Ezentúl pedig a Szüreti napok előtti és utáni helyszínrendezés is jó pár napunkat igénybe vette. Lassan pedig már az őszi munkálatokra készülünk elő.

Írta, kiemelt kép: Csiszér Erika

MEGOSZTÁS