Rekordhosszú bizottsági ülés után, újra ülésezett az akasztói képviselő-testület. A képviselők többek között döntöttek informatikai eszközökre irányuló pályázat benyújtásáról, illetve az óvodai nevelés év ütemtervéről is. 

-Hirdetés-

Az akasztói önkormányzatnak egyik alappillére a gyermekek jövőjének biztosítása, biztonságosabbá tétele, élhető környezetének megteremtése, hosszú távú tervei és fenntartható megélhetőségének támogatása.

Az önkormányzat elhivatott a felnövekvő generációk helyben maradásának támogatásában.

E célkitűzések megvalósításában a Család – és Gyermekjóléti Szolgálat is teljes kapacitással járul hozzá, melyhez elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra biztosítása. Ezért a képviselő testület úgy döntött, hogy közel 1 millió forint értékben nyújtanak be pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumához, amely forrásból számítógépeket és multifunkcionális eszközöket szeretnének vásárolni.

Megtárgyalták és elfogadták az Akasztó Napközi Otthonos Óvoda 2020/2021-es nevelési évről szóló beszámolóját illetve az új nevelési évre vonatkozó munkatervet is. Madácsiné Végh Edit intézményvezető a testületi ülésen elmondta, hogy e munkaterv alapján végzik az oktató-nevelő tevékenységet.

Mint elhangzott, jelenleg 4 csoportban látnak el 85 gyermeket az intézményben. A létszám tekintetében kifejtette, hogy 9 óvodapedagógus, 7 fő segítő és az iskolai étkeztetéssel együtt 4 konyhai dolgozóval látják el a mindennapi munkát.

Az intézményvezető kiemelte, hogy az idei év egyik legfontosabb feladatai közé fog tartozni a költözködés: amennyiben lehetőség adódik, azonnal használatba fogják venni a régi-új intézményt. Az intézménynek nevet és logót is szeretnének adni.

A képviselők elfogadták az óvodai szünetekre vonatkozó időtartamokat is:

így a testületi döntésnek megfelelően az őszi szünet október 23-tól november 1-ig tart, a téli december 22-től január 2-ig, továbbá a tavaszi szünet 2022. április 14-től 19-ig fog tartani.

A testületi ülésen Suhajda Antal polgármester elmondta, hogy folyamatos az egyeztetés az Akasztó-Solt kerékpárút kivitelezőjével, a Soltút Kft-vel. A polgármester hozzátette, hogy a kivitelező szeptember 1-ig nem végezhetett építkezési munkálatokat az érintett szakaszon, de a tervek szerint az idei év végéig közel 25 százalékos készültségig el fognak jutni.

A képviselő-testület várhatóan október 19-én fog újra ülésezni.

MEGOSZTÁS