A drónok védelmi célú használata mellett egyre inkább megjelennek az olyan jelentős gazdasági potenciált magukban hordozó felhasználási területek is, mint az infrastruktúra-fejlesztés, a mezőgazdaság vagy a szállítmányozás – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten, a III. Drónkonferencia és Expo megnyitóján.

 A miniszter videóüzenében kifejtette: a gyors technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy egy-egy jól megválasztott területen Magyarország az élvonalba kerüljön. Ezek között említette az autonóm járművekkel és az 5G mobiltechnológiával kapcsolatos fejlesztéseket, valamint a mesterséges intelligencia mellett a dróniparágat is.

A fejlesztések és a gazdasági verseny új területét jelenti a drónipar, ahol nyitott a versenypálya és nem szabad lemaradni – fogalmazott Palkovics László.

-Hirdetés-

A miniszter elmondta azt is, hogy a tervek szerint az év végéig elkészül a nemzeti drónstratégia első változata, várják a munkacsoportok javaslatait.

A HungaroControl Zrt., a Digitális Jólét Program és a Magyarországi Drón Koalíció által szervezett konferencia és expo célja a drónok hazai felhasználásában rejlő lehetőségek és igények feltérképezése, a drónszabályozás jelenlegi helyzetének megvitatása és a hazai szakmai kezdeményezések bemutatása.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS