Hagyományosan péntek délelőtt az Év tanulója faültetés ünnepélyes rendezvényével kezdődik el Csengődön a háromnapos falunapi programsorozat. A 2020/21-es tanévben tanulmányi és közösségi munkájának elismeréséül Kovács Viktória nyerte el ezt a megtisztelő címet és vehette át a ballagáson, a díjjal járó jutalmat, s most ő ültethetett fát ünnepélyes keretek között.

A faültetési ünnepségen Pivarcsi Csaba polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd az óvodások és iskolások vidám, színes műsorral köszöntötték az Év tanulóját, akit Nemes Ibolya, a Csengőd Községért Alapítvány kuratóriumi elnöke is méltatott. Mint azt Németh István iskolaigazgató elmondta, a díjat minden évben egy, a tantestület által kidolgozott pontrendszer alapján kialakított eredmény nyomán, az alapítvány kuratóriuma ítéli oda az arra érdemes, a legtöbb pontot összegyűjtő diáknak.

-Hirdetés-

Viki a szülei segítségével ültette el a hársfát, melyet – a hagyományokhoz hűen – Biber József dísznövénykertész adományozott. A fa köré kis tündérházak kerültek, melyeket az iskola néhány tanulója és Földi István készített el. Viki, beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették őt az eredményei elérésében, majd a „dicsőségfán” is megörökítette névjegyét.

Az Év tanulója faültetés

Kovács Viki szeptember óta a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tanulója, a közgazdasági szakra jár.

Ez alatt a rövid idő alatt is nagyon megszerettem az új iskolámat, mert egy jó közösségre találtam, amelynek tagjai intelligensek és összetartók – fogalmazott. A tanárok is nagyon segítőkészek és felkészültek. Kedvencem a matematika, ami mellett az új tantárgyak közül, a gazdasági jogot, és a munkavállalói ismereteket is megszerettem. A pénzügy-számvitel irány vonz a legjobban, és hosszú távú terveim között a családi gazdaság könyvelési munkája szerepel első sorban.

Viki rendszeresen önkénteskedi. Hobbija a tánc, és a lovaglás. Az utóbbi a nagyobb szenvedélye, valamint az, ha segíthet másoknak.

A legfontosabb az életben, hogy azt tanuljuk és csináljuk, amit szeretnénk, és ezt normális keretek között tehessük meg. És ehhez egy szerető, támogató család álljon mögöttünk. Én ebben szerencsésnek mondhatom magam – zárta szavait Kovács Viktória, az év tanulója.
Kovács Viktória a „dicsőségfán” is megörökítette névjegyét

A Csengődi Falunapok első napján 17.30 órai kezdettel az ünnepélyes megnyitóra kerül sor a művelődési házban, melyen köszöntőt mond Font Sándor országgyűlési képviselő és Pivarcsi Csaba polgármester, valamint közreműködnek Geiger Vivien tanítványai, a Spirit Tánc Sport Egyesület csengődi táncosai: Csikesz Barbara, Pásztor Gergő, Krich Vanessza és Varga Márk.
18 órától a Két Szoknya Egy Nadrág Társulat operettműsorát láthatja a közönség. Az este a meghívott jubiláló házaspárok köszöntésével, és tiszteletükre rendezett vacsorával fog zárulni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS