Az őszi időjárásnak megfelelően esőben és hidegben kezdték meg a köröket az autocross versenyzői október 10-én vasárnap délelőtt, Kecelen.
Az eső miatt felázott pályán szinte megszűnt a lóerők adta erőkülönbség, és a vezetéstechnika vette át az igazi szerepet. Aki jól taktikázott és óvatosabban kezelte a gázpedált az célba ért, viszont ha valaki nagyobb sebességet választott egy kanyarban, az gyorsan a pályán kívül, vagy a forgalommal szemben találta magát.

-Hirdetés-

A szombati napon figyeltük az időjárást és bíztunk a jobb időben, hisz csak kisebb esőt jósoltak vasárnapra. Nem így lett! Egész éjjel esett az eső, és még vasárnap délelőtt is. Így a felázott pálya igencsak csúszós lett. Megteltek az elvezető árkok és nem csak az esővízzel, hanem a verseny közben képződő sárral is, ami miatt maradt a pályán is a sárból.

Igyekeztünk a pályakarbantartással javítani a helyzeten és a nagyja sarat lehúzni a pályáról.
A délelőtt folyamán pont a sárdagasztás miatt alig akadt olyan futam ahol nem kellett menteni valakit, ezen is próbálunk javítani még.

A versenyzést illetően, ahogy ez ilyenkor az utolsó versenyen lenni szokott vannak, akik már bezsebelték a bajnoki díjat, azaz megnyerték az idei Pintér Kupát a kategóriájukban, de még éles küzdelmek is vannak a dobogós és az első helyekért is.
Az egész évre visszatekintve az eleje elég nehezen indult köszönhetően a járványhelyzetnek, de haladva a nyárba, ahogy javultak a körülmények, úgy tudtuk megvalósítani a terveinket. Így lett kétnapos versenyhétvége és a fejlesztésekkel is szépen haladtunk. Összességében jó évet zártunk.


Jövőre is vannak már terveink, amihez kapcsolódva még most október 30-án lesz – a 24 órás versenyhez hasonlóan – egy 5 órás verseny, aminek az időmérős tesztjét ma tartjuk, és ha jól sikerül, akkor bevezetjük az autocrossba is a használatát.

Lezárásképp az idei Pintér Kupát, november 13-án szeretnénk tartani egy díjátadó gálát.

– számolt be hírportálunknak az ebédidőben Tukacs Tamás.

A teszt előkészületei

A teszt jól sikerült és délutánra a pálya állapota is jelentősen javult. Tempósabb lett a versenyzés, és kevesebb autót kellett a sárból a futamok után kivontatni.
A nap végére sikerült befejezni az összes futamot még sötétedés előtt, és a szerelő, illetve a női futamot is teljesíteni tudták.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS