A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. Ezen a játéknapon, október 24-én a Kaskantyúi FSE gárdája a Csengőd SE együttesét látta vendégül. A mérkőzés nagy küzdelmet, négy gólt és vendég sikert hozott.

A Kaskantyúi FSE csapata
-Hirdetés-

Kaskantyúi FSE: Vereb (Hleba) – Tóth R., Dézsi (Tompai), Farkas (Tomán), Győrfi, Molnár, Jóvér (Hatvani), Supka, Makó, Kovács B., Sárdi (Máthé).
Edző: Makó Zsolt

A Csengőd SE csapata

Csengőd SE: Boldog – Antal (Kovács M.), Zorics (Perecz), Houimli, Lasztovicza, Széhn, Vászon, Kiss S., Bartha, Szekszárdi, Hegedűs.
Edző: Szabad Zoltán

A találkozó szép számú nézőközönség előtt került megrendezésre, melyre mindkét csapat nagy várakozással készült. A találkozó elején már érzékeny veszteség érte a kaskantyúiakat, amikor a hazai kapust sérülés miatt le kellett cserélni. A 8. percben a hazai hálóőr, Vereb Dániel ütközött egy mentést követően a csengődi Lasztovicza Ákossal, és a történések után a kapus nem tudta folytatni a játékot. Helyette Hleba Szergej állt be a csapatba.
A csengődiek egy védelmi hibát kihasználva szerezték meg a vezetést a 21. percben Zorics Márk révén (0-1), aki a 43. percben tovább növelte a vendégek előnyét (0-2).

A szünet után jól cseréltek a hazaiak, és lüktetőbb volt a játék. A csengődiek az 50. percben Bartha Tibor szabadrúgásgóljával már 3-0-ra vezettek. A kaskantyúiakat dicséret illeti, hogy a tetemes hátrány ellenére nem adták fel, és a 60. percben a támadásaik góllá értek Supka Alexander révén.

A csengődiek több nagy ziccert is kihagytak, nem tudták lezárni a találkozót, de a hazaiak sem tudtak újabb gólt elérni a továbbiakban. Egy küzdelmes, jó mérkőzésen nyert megérdemelten a csengődi együttes.

Kaskantyúi FSE – Csengőd SE 1-3 (0-2)

Virág Tibor, a Kaskantyúi FSE elnöke
Virág Tibor – Kaskantyúi FSE elnöke:

-Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, mert tudtuk, hogy a csengődiek sikeresen szerepelnek az idei bajnokságban, és a nyár során jó játékosokat igazoltak. Szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani, de rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, hogy a kapusunkat le kellett cserélni sérülés miatt, és egy mezőnyjátékosunk állt be helyette a háló elé. Sajnos az első félidőben elkerülhető gólokat kaptunk, de a szünet után a cseréknek köszönhetően tudtunk változtatni, és gólt is rúgtunk. Ma a jobb játékerőt képviselő ellenfelünk nyert, amihez ezúton is gratulálok a csengődieknek.

Szabad Zoltán, a Csengőd SE edzője
Szabad Zoltán – Csengőd SE edzője:

-Nagyon komolyan készültünk a mérkőzésre, melyet több alkalommal is lezárhattunk volna, de a második félidőben kiengedtünk, és ezzel felhoztuk a kaskantyúiakat. Az elmúlt hetekben néhány játékosunknak a hozzáállása és a teljesítménye nem volt megfelelő a mérkőzésekhez, ezért voltak, akiket már nem lehetett a keretünkben látni. Sokkal többet vártunk néhány játékostól, így akikkel nem voltunk elégedettek, azoktól elváltak útjaink. A mai mérkőzést mi tettük nehézzé magunknak, a második félidőben egy igen jól küzdő ellenféllel szemben. A 3-0 után is volt több nagy helyzetünk, de azokat nem tudtuk gólokra váltani, így a végén kicsit izgulnunk kellett a győzelemért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (90 db kép)
MEGOSZTÁS