Győzelemmel zárta az őszt az Akasztó FC

A megyei első osztályú bajnokság őszi utolsó fordulójában az Akasztó FC a Kecskeméti LC együttesét fogadta. A hazaiak szerették volna hét meccse tartó nyeretlenségi szériájukat megszakítani, míg a vendégek szerettek volna fentebb lépni a tabellán.

-Hirdetés-

A találkozó hazai rohamokkal indult. Már a 2. percben Juhász Tamás megszerezhette volna a vezetést az Akasztónak, azonban közeli lövése mellé ment. Négy perc múlva Szabó Zsolt beadása után újra Juhász került helyzetbe azonban most a felső léc fölé lőtt centikkel. A 12. percben Bajusz Patrik bal felsőbe tartó löketét tolta ki a vendég hálóőr, Telek. A 20. percben Vincze Dezső előkészítése után Szabó Zsolt is a bal felsőt vette célba, azonban Telek megint bravúrral védett. A 41. percben érett góllá a hazai fölény. Szabó I. Szabolcs jobb oldali szöglete után Dobosi Zsolt csúsztatott fejjel a vendég kapuba 1-0. Egy perc múlva máris kettővel ment az Akasztó. Gyakorlatilag a középkezdés után egy labdaszerzést követően Kerekes Márk harcosan megszerezte a labdát, melyet Juhász Tamás elé passzolt. A hazai csatár ezt a helyzetét már nem puskázta el. Szépen a kapus kezei mellett a jobb alsóba gurított 2-0.

A második játékrészben már a vendégek előtt is több ziccer adódott. Az 54. percben jött is gyorsan a szépítés. Bozsik Máté jó húsz méterről elvégzett szabadrúgása landolt a jobb felsőben 2-1. Szépségdíjas találat volt. Még a hazai drukkerek is megtapsolták Bozsik gólját. A 60. percben egy középpályán szerzett labda után Major Dávid került helyzetbe, azonban lövése a bal kapufa mellett centikkel hagyta el a játékteret. Négy perc eltelte után Bálint Attila lövését lábbal védte Németh Zsolt, majd a kipattanót pedig fölé lőtték a vendégek. A 75. percben Palla Lajos egy jobb oldali szöglet után szerezhetett volna gólt a vendég portás azonban megint helyén volt és szépen védett. Ezek után többször is eljutottak a hazaiak a Kecskemétiek kapuja elé azonban az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Az utolsó nagy ziccer a 87. percben adódott a vendégek előtt. Bozsik Máté lövése megpattant egy hazai játékoson, akiről a felső lécre csapódott a labda.

Ha a mérkőzés összképét nézzük az első félidőben a hazaiak, míg a másodikban a vendégek játszottak jobban. Végül az Akasztónak sikerült otthon tartania a három pontot. Ezzel megtörve két hónapja tartó nyeretlenségi sorozatukat.

Akasztó FC – Kecskeméti LC 2-1

Akasztó FC: Németh Zs., Csoba (Bánszki), Dobosi, Szabó I. Szabolcs (Szabó II. Szabolcs), Kerekes (Németh T.), Szabó Zs. (Pandur), Bajusz (Kapus), Juhász, Vincze D., Palla, Márki Vezetőedző: Szrenkó István.

Kecskeméti LC: Telek, Sutus-Juhász, Bálint (Terbe), Szűcs (Ónodi), Fekete, Keresztes (Szappanos), Zsoldos, Kőrös, Kovács, Bozsik, Major Vezetőedző: Nagy Lajos.

Szrenkó István, Akasztó FC:

– Úgy gondolom, ha az első félidőben rúgunk négy-öt gólt nem szólhatott volna az ellenfél semmit. Sokkal jobbak voltunk az ellenfélnek nem volt helyzete. Sajnos csak kettő helyzetet sikerült értékesítenünk. A második félidőben ránk jött a Kecskemét. El is mondtam a fiúknak a szünetben, hogy szerkezetet fognak váltani. Föntebb fogják tolni a védekezésüket. Meg is zavart minket. Mi is átálltunk egy másik rendszerbe húsz perc után. Ott már viszont nem voltak olyan veszélyesek. Pár beadásuk volt, ami elkerülhető lett volna. Saját magunknak csináltuk a rosszat. Körbe rúgattuk a tizenhatosunkat. A kontráinkban végig benne volt a veszély. Sajnos az utolsó passzok megint nem jöttek. Én gratulálok a csapatnak, hogy az utolsó meccsünket megnyertük. Egy nagyon kicsit visszaadtunk a szurkolóknak és a vezetőségnek. Sajnálom, hogy így alakult az egész ősz, de edzés nélkül nem megy. Sajnos edzés nélkül nem lehetünk élesek és ha nem vagy éles, akkor az utolsó passz nem jön, amire ma is volt példa a második félidőben. Nem tudjuk eltolni az ember mellett a labdát ez mind edzéshiány. Nem jól gondolkodunk, folyamatosan rossz döntéseket hozunk és ez mind arról szól. Amíg élesek vagyunk, van oxigén, gondolkodunk tiszta fejjel. Csak meg kell nézni az első húsz perceinket. Sajnos aztán elfogyunk.

Nagy Lajos vezetőedző, Kecskeméti LC:

– Egy félidőnyi előnyt adtunk az Akasztónak. Akkor megérdemelten szerezték meg a vezetést. A második félidő már végig a miénk volt. Esélyünk volt az egyenlítésre. Akár a meccset is megnyerhettük volna, úgy érzem. Volt annyi helyzetünk, de az ellenfelünk viszont mindent megtett a győzelemért. Sajnos nálunk volt hat hiányzó betegség miatt, amit igazából nem bírt el a csapatom. Tehát hiányzott a minőség a játékunkból. Akarattal hozzáállással semmi probléma nem volt.

MEGOSZTÁS