A Kiskőrösi járás 8 településén – köztük Kecelen – optikai kábeles távközlési hálózatokat épített ki a Tarr Kft.- olvasható a Kecel Város közösségi oldalán közzétett posztban.

Az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” címet viselő projekt a Széchenyi 2020 program keretében 526,49 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, 752,13 millió forint összköltséggel valósult meg. A cég Császártöltés, Csengőd, Imrehegy, Kecel, Páhi, Soltszentimre, Tabdi és Tázlár településeken közel 4700 igényhely részére biztosított hozzáférést széles sávú internet szolgáltatáshoz.
A projektről 2021. november 17-én, szerdán délelőtt Kecelen, a művelődési házban sajtótájékoztató keretében nyilatkozott Tarr János ügyvezető, és Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere.

A megvalósult infrastrukturális beruházás műszaki, gazdasági részletei között elhangzott, hogy a pályázati igényhelyeken túl az érintett településeken található összes háztartás részére kiépítették a széles sávú internetet is biztosító hálózatot, így a vezetékes lefedettség gyakorlatilag 100%-os. Lefedésre kerültek olyan nem belterületi ingatlanok, melyeket korábban tisztán gazdasági alapon nem érte volna meg kiépíteni, mint pl. Császártöltés-Kiscsala, Csengőd-Kullér településrészek, továbbá vezeték nélküli, WLAN technológiával külterületi, tanyavilági ingatlanok is.
 
A közintézményi igényhelyek a pályázatban kiemelt hangsúlyt kaptak. Szükségessé vált a településeket összekötő ún. helyközi (felhordó) optikai kábeles hálózatok kiépítése is, melyek többnyire a földfelszín alatt kerültek megépítésre, biztosítva a további bővítés lehetőségét.
A projekt hozzásegíti a települések lakosságát a korszerű digitális szolgáltatások eléréséhez.
A sajtótájékoztató felvétele hamarosan a Kecel TV műsorán lesz látható.
-Hirdetés-

Forrás, képek: Kecel Város facebook-oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS