Egyre látványosabban körvonalazódik a Csendes Ősz Idősek Otthona új épületszárnyának a képe Kecelen, a még nyár elején szinte teljesen elbontott régi épület pár maradványa mögül– számolnak be a Bács-Kiskun elnevezésű közösségi oldalon közzétett bejegyzésben. 

“A bontási munkálatokat követően kezdődhettek el az új szociális étkeztetés, közösségi összejövetelek, szabadidős programok, előadások, tanácsadások lebonyolításához szükséges többfunkciós közösségi épületszárny építési munkálatai. Jelen állapotában is egyre jobban látszódik már, hogy az új épületrész is szerves része lesz mind külsőben, mind pedig funkciójában, a már meglévő épületegységnek.
 
A projekt településfejlesztési forrásokból és az Idősek Otthona saját erejéből valósul meg, melynek köszönhetően még komplexebb és minőségibb szolgáltatást tudnak biztosítani az otthon idős lakóinak.
 
Az új épületben az elkészülte után biztosítani lehet:
– a nemenként elkülönített pihenőhelyiséget,
– a nemenként elkülönített személyi tisztálkodást,
– a szociális gondozók részére irodát,
– a nappali ellátáshoz, programok lebonyolításához szükséges eszközök tárolását,
– a közösségi együttléthez, szabadidős programok, előadások, tanácsadások lebonyolításához szükséges teret,
– az étkeztetést.
 
A projekt célja, hogy az idősek kulturált körülmények között tudják eltölteni idejüket, bizalmasabb körülmények között tudják megbeszélni problémáikat, a különböző foglalkozások körének szélesítésével jobban érezzék magukat.”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira