A szilvesztert sokan várják izgatottan. Sokan csak azért, mert valami újat, valami jobbat várnak az újesztendőtől. Mások egzotikus helyekre utaznak, hogy végre kipihenhessék az év fáradalmait. Amennyiben te is el szeretnél utazni szilveszterre, akár a szerint is választhatsz úti célt, hogy az adott országban mennyire közkedvelt a szilveszter. A világon szinte minden országban hagyománya van az éjféli tűzijátéknak, azonban vannak kiemelkedő országok, amelyek kitűnnek a többi ország közül. Mutatjuk, hol van a világ top 6 legszebb tűzijátéka.
  1. Ausztrália – Sydney

Az egyik legcsodálatosabb tűzijáték Sydneyben, Ausztráliában látható. Évente milliók érkeznek a városba szilveszter környékén csak azért, hogy láthassák az Operaháznál a fantasztikus tűzijátékot.

-Hirdetés-

  1. Dubai – Burj Khalifa

Az Egyesült Arab Emírségek, kiváltképp Dubai is kitesz magáért, amennyiben a szilveszteri tűzijátékról van szó. A város több pontján is látható a tűzijáték, mégis talán a legszebb a Burj Khalifa toronynál rendezett tűzijáték marad meg a legjobban, az emlékezetben.

  1. New York – Times Square

Az egyik leglátványosabb és legtöbb embert vonzó tűzijáték a new yorki tűzijáték. A tér és az utcák tele vannak emberekkel, akik jókat buliznak és izgatottan várják az éjfélt, az este csúcspontját, vagyis a tűzijátékot.

  1. Párizs – Eiffel-torony

Nem hiába nevezik Párizst szilveszterkor „Lights City-nek”, ugyanis Párizs ezen az éjszakán fényárban úszik. A legszebb és leglátványosabb tűzijáték az Eiffel-toronynál szokott lenni, a Champs Elysees pedig tele van bulizó és felszabadult emberekkel.

  1. Las Vegas – The Strip

Las Vegas sem maradhat ki a listáról, hiszen az egyébként is mindig fényességben úszó város, szilveszterkor is nagy bulival és lenyűgöző tűzijátékkal ünnepel. A kaszinók városa mindent megtesz annak érdekében, hogy a fényűző tűzijátékokkal is lenyűgözze a több millió turistát.

  1. Bali – Indonézia

Balin is csodálatos szilveszteri hangulatban lehet részünk. Balin is tűzijátékkal ünneplik az emberek az újévet. A Kuta Strand (Beach) az egyik legjobb hely a tűzijátékban való gyönyörködésre. A tűzijáték után pedig hajnalig bulizhatsz Bali menő klubjaiban.

Forrás, és kapcsolódó linkek:
https://szilveszter.hu
https://www.szilvesztertipp.hu
https://www.szilveszter24.hu  
https://www.wellness-szilveszter.hu
https://www.szilveszter-portal.hu
https://www.hova-menjek-szilveszterezni.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira