Az emberiség legszebb, legbensőségesebb ünnepe a karácsony, mely egyben a megújulás és az elcsendesedés időszaka is. Kaskantyú Község Önkormányzatának támogatásával, minden héten pénteken különböző intézmények szervezésében valósulhatott meg az Adventi Ünnepi Esték programsorozat. Az igazi ajándék az élmény, az igazi lélek és a szép gondolat élménye. Minden ilyen alkalom a közösség életének felemelésére való. 


Adventet ünnepelünk és valakit várunk, hogy kegyelmével a bűntől megszabaduljunk. Örömmel és hittel várjuk segítségét.

-Hirdetés-

November 26-án a kaskantyúi Nyugdíjas Klub, a Komédiás Kompánia Társulata és a Polgárőr Egyesület tagjai versekkel, énekekkel járultak hozzá az ünnepséghez. Újházi Zsolt polgármester és Podmaniczki Imre atya ünnepváró gondolatait követően a település adventi koszorúján fellobbant a hit lángja. Szeretetvendégséggel és közös beszélgetéssel zárult az első alkalom. 

December 3-án délután gyerekkacajtól volt hangos a Rendezvényterület, hiszen maga a Mikulás látogatott el hozzájuk, aki minden gyermeket megajándékozott. A második adventi alkalmat Nagy Veronika lelkésznő nyitotta meg ünnepi gondolataival, majd a a település adventi koszorúja köré gyűltek a gyerekek, hogy meggyújtsák a remény gyertyáját.

Ezt követte az alsó tagozatos diákok Télapóváró műsora, akik dalokkal és versekkel köszöntötték a lovashintóval érkező Mikulást. Az önkormányzat jóvoltából minden 0-14 éves korú gyermek kapott mikuláscsomagot. 

Kapcsolódó cikk
Nemcsak a Mikulás ajándékának örülhettek
Nemcsak a Mikulás ajándékának örülhettek
December 3-án pénteken délután gyerekkacajtól volt hangos a Rendezvényterület Kaskantyún, hiszen maga a Mikulás látogatott el hozzájuk, aki minden gyermeket...

Az ünnepség után a szülők és pedagógusok önzetlen felajánlásának köszönhetően jótékonysági sütivásárt tartottak, ahol aprósütemények, teák, forralt bor és különböző kézműves termékek közül választhattak a falubeliek. A gyertyákat, asztaldíszeket, faliképeket, karácsonyfadíszeket Teréz nővér és a kisiskolások készítették. 

December 10-én pénteken a Kaskantyúi Napköziotthonos Óvodába járó gyerekek és az intézmény dolgozóinak ünnepváró karácsonyi műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Ezúttal Csepregi Brigitta Terézia nővér ünnepi gondolatait követően lobbant lángra az öröm lángja. Az ünnepség után a szülők és óvodapedagógusok önzetlen felajánlásának köszönhetően jótékonysági sütivásárt és szeretetvendégséget is tartottak.

A falu lakossága ebben az évben december 17-én gyűlt össze utolsó alkalommal, hogy közösen gyújtsák meg a negyedik gyertyát, mely a szeretetet jelképezi. Az ökumenikus Istentiszteletet követően a kisiskolások mutatták be betlehemi jelenetüket, majd Boldoczki Róbert és barátai adtak minikoncertet a Rendezvényterületen. Ez alkalommal a képviselők és az önkormányzat kedveskedett rétessel, forralt teával és borral. 

ÁLDOTT KARÁCSONYT! 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (93 db kép)
MEGOSZTÁS