Az elektromos fűtések közül az egyik legkedveltebb típus az infrapaneleké, ami a nap sugarainak melegével, az infravörös sugarakkal melegít. Ez a rendszer tehát nem a levegőt fűti fel, illetve keringeti azt, hanem a testeket, tárgyakat, de még a falakat is átjárja. Utóbbinak köszönhetően a falak vizesedése megszűnik, ezzel pedig a penészedés problémája is megoldódik.

Az infrapanel nagyon sokféle változatban elérhető, méretét tekintve az egészen aprótól a lakás falát beborító felületűig válogathatunk. Megjelenését illetően a kifinomult, letisztult panelek mellett találunk rejtett változatokat is, amik egy-egy tárgy formájában öltenek testet. Ilyen például egy nagyobb méretű családi kép, egy festmény, de akár egy tükörben is megbújhat a fűtésünk, meggátolva a párásodást, tehát nem csak szép, de praktikus is. Az infrapanel lehet a szoba dísze önmagában is, de akár egy másik tárgy bőrébe bújva szintén, és mindeközben komfortossá is varázsolja a környezetét.

Tükörfűtés
-Hirdetés-

A kellemes meleg egyszerűen szabályozható, a termosztát segítségével igazán okos rendszerként működtethető, távolról egyszerűen bekapcsolhatjuk, leállíthatjuk, azaz maximálisan a ritmusunk szerint alakíthatjuk. Ha pedig megfeledkezünk a fűtés kikapcsolásáról, akkor sem kell egész nap ezen rágódnunk, hanem egyszerűen kikapcsolhatjuk a munkahelyünkről, de éppígy hasznosíthatjuk, ha a telente is használt nyaralónk fűtését biztosítja ilyen panel, hiszen beállíthatjuk úgy is, hogy az érkezésünkre meleg legyen a ház.

A szobatermosztát adója kapcsolódik a Wi-FI-hez, melyet egy applikációval lehet elérni távolról

A kérdést illetően, hogy egy egész lakás fűtésére kifizetődően használható-e az infrapanel, csak úgy tudunk pontos választ kapni, ha a lakás szigetelését, a fűtendő terület nagyságát, illetve az olyan befolyásoló tényezőket is figyelembe vesszük, mint a napelemek használata. Utóbbiakkal ugyanis azt is elérhetjük, hogy a fűtésünk megújuló energiával legyen biztosítva, gyakorlatilag ingyen. Az előbbiek mellett még azt is tudnunk kell, hogy kültéri, beltéri és hordozható paneleket is találunk a piacon. Láthatjuk, a lehető legsokrétűbb felhasználási lehetőségeket biztosítja ez a modern, elegáns és remekül használható rendszer.

Képek: futofolia.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira