Kaskantyú Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra.
A 76 551 722 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében Kaskantyú község óvodájának, konyhájának és orvosi rendelőjének energetikai korszerűsítése valósult meg.

A projekt célja Kaskantyú község önkormányzati tulajdonú épületeinek – óvoda – konyha – orvosi rendelő – költség és energiahatékony működésének biztosítása.

-Hirdetés-

Az orvosi rendelő esetében a homlokzatot 16 cm-es EPS, a padlásfödémet 20 cm-es ásványgyapot, a lábazatot 10 cm-es XPS hőszigeteléssel látták el a projekt keretében. Az épület homlokzati nyílászárói hőszigetelő üvegezésű PVC ajtók és ablakok, melyek nem kerültek cserére.

Az óvoda és konyha épületén a homlokzatot 16 cm-es EPS, a lábazatot 10 cm-es XPS hőszigeteléssel látták el a projekt keretében, valamint felújításra került a lapostető szigetelése. Az épület homlokzati nyílászárói hőszigetelő üvegezésű PVC ajtók és ablakok, melyek nem kerültek cserére. A projekt sarkalatos eleme volt az épületek jelenlegi fűtési és HMV rendszerének modernizálása. Ennek keretében az épületekben sor került kondenzációs gázkazán létesítésére, a hőleadók és csőrendszer teljes cseréjére továbbá termosztatikus szelepek elhelyezésére került sor. A projekt keretében megvalósult az intézmények teljes akadálymentesítése.

További információ: www.kaskantyu.hu

 

Sajtóközlemény 

MEGOSZTÁS
Írta: vira