A KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája rendezte a Tankerületi Szavalóverseny Járási Döntőjét a felsősöknek, a 2021/2022-es oktatási év első felében. Erről, és számos megvalósult programról is mesélt Vetróné Nagy Szilvia telephely-vezető.
Milyen programok, események valósultak meg a 2021/2022-es oktatási év első felében intézményi szinten?

Sajnos a koronavírus járvány az idei tanévre is rányomta bélyegét. De programjaink nagy része szerencsére megvalósulhatott: Falunapunk keretében Vadászati kiállítást tekintettek meg a gyerekek községünkben, DÖK szervezésében tökfaragás volt az iskola udvarán, megemlékeztünk az aradi vértanúkról, Márton-napi lámpás felvonulást tartottunk a faluban és minden osztályban járt a Mikulás. Iskolánk benevezett a községünkben már harmadik éve népszerű adventi ablaknyitogató programba.

Minden osztályban járt a Mikulás
-Hirdetés-

Sajnos az iskolai karácsonyi műsort nem tudtuk megtartani, mivel több osztályunk is karanténban volt. Tulajdonképpen a 8. osztály kivételével, minden osztályt érintett a karantén. Voltak olyan napok, amikor a nyolc osztályunkból csak négy volt iskolában.

Milyen események, tematikus hetek valósultak meg az első félévben osztály/csoport szinten?

Balázs Ágnes írónő könyvbemutatója a könyvtárban, a Kacagó Bábszínház bemutatója és Tengeri Attila zenés műsora az alsósoknak, osztálykirándulás. Az Egészségnapot osztályszinten tartottuk. Megemlékeztünk október 23-ról, és a 6. osztály részt vett a Lázár Ervin programon Budapesten.

Egészségnap
Hány diákkal kezdték a 2021/2022-es oktatási évet?

A 2021/2022-es tanévet 113 diákkal kezdtük, de 2022. január 3-tól 116 tanulóval fogjuk folytatni.

Intézményükbe érkeztek-e új tanárok a 2021/2022-es tanév első felében?

Új pedagógus nem érkezett szeptemberben. Sajnos 2022 január elsejével egy kollégánk felmondott, óráit átmenetileg mi helyettesítjük. Így most pedagógushiánnyal küzdünk.

Diákjaik milyen kiemelkedő sikereket értek el az idei félévben, amiért büszkék rájuk?

Főleg rajz- és szavalóversenyen vettek részt diákjaink ebben a félévben. Iskolánk rendezte a Tankerületi szavalóverseny járási döntőjét a felsősöknek (a járványhelyzet miatt online), ahol diákjaink részt vettek.
Kiskőrösi Járási Szavalóversenyen Jámbrik Enikő 8.osztályos, Siroki Lara 8.osztályos, valamint Kovács Kitti 5.osztályos tanulónk vett részt.

A Kiskőrösi Járási Szavalóversenyen részt vett páhi tanulók

Akasztón is szerepelt diákunk a Kiss Benedek szavalóversenyen.
A Kiskőrösi Tankerület által meghirdetett rajzversenyen Andrási Benedek András 2. osztályos tanulónk 3. helyezett lett.

Milyen pályázatokat nyertek, és mik valósultak meg annak köszönhetően?

Jelen pillanatban is tart tornaszobánk felújítása, amire a Magyar Faluprogram keretében nyert pénzt a Kiskőrösi Tankerület.

Részt veszünk az EFOP-4.1.11-21 „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” projektben is.

Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy az iskolánk tavaly szeptember óta vehet részt a „Tanítsunk Magyarországért” programban. Idén a nyolcadik mellett a hatodik, és a hetedik osztály is bekapcsolódhatott a programba. A Kecskeméti Neumann János Egyetemről érkezett egyetemista diákok szegődnek a gyerekek mellé, és vállalják, hogy heti 6 órában foglalkoznak a rájuk bízott tanulóinkkal. Segítenek a tanulásban, hétvégi programokat szerveznek, tanácsot és lelki támaszt adnak, ha probléma vetődik fel. Kirándulni mennek, segítenek a pályaválasztásban, a tanulásban, sportos tevékenységekben, vagy a kreatív gondolkodásban.

Az épületet, felszereltséget érintette-e fejlesztés, újítás a 2021/2022-es oktatási év első felében?

Nem, de tervezzük az alsó tagozatos iskolánkban a villanyrendszer teljes felújítását.

Milyen terveik vannak a jövő évre, a tanév második felére ?

Először is a hiányzó kollégánkat szeretnék minél előbb pótolni, és jó lenne, ha az élet visszatérhetne a rendes kerékvágásba az iskolában is.

 

Képek: Általános Iskola Páhi facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS