Nem sikerült a legjobban az Akasztó FC megyei első osztályú csapatának az őszi szezonja. A bajnokság elején jól rajtolt az együttes, a 4. forduló után még az első helyen álltak. Majd jött egy 7 mérkőzéses vereségi sorozat, amellyel fordulóról fordulóra csúszott vissza a csapat a tabellán. Márki Bencével az együttes védelmének oszlopos tagjával beszéltük át a 2021-es őszi szezont.

Milyen célokkal vágtatok neki a 2021-2022-es szezonnak?

-Hirdetés-

Tervek, célok a 2021-2022 szezonra a vezetőség felől a középmezőny elérése volt kitűzve, de nyilván mindenki bajnokságot akar nyerni, aki benevez. A felkészülés, az új játékosok érkezése és a szezon kezdet után akár reális is lehetett volna. A csapatunk egyben maradt, hiszen csak ketten távoztak és egy játékos a megye hármas csapatban folytatta tovább. Érkezői oldalon képzett és jó játékosokat sikerült leigazolni. Mint ahogyan említettem, a felkészülésünket nézve is reális lehetett egy még jobb hely elérése a középmezőnytől. Az edzőmeccseink jól sikerültek és az edzéslátogatottság is jó volt a felkészülés során.

Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?

A csapat teljesítményével egyáltalán nem vagyok elégedett. Sokkal több lett volna ebben a keretben amint az a szezon kezdetén ki is derült csak valami az utunk során megváltozott. Beletett meló nélkül nem megy sajnos. De ezek is mi vagyunk. Együtt hoztuk össze, és  együtt kell javítanunk. Jó kezdett után sajnos egymás után 7 vereséget szenvedtünk. A negyedik forduló után még az első helyen álltunk.

Miben látod ennek a 7 meccses vereségsorozatnak az okát?

Volt egy rossz szériánk sajnos, amit én annak tudnék be, hogy az edzés látogatottság 80-90%-ról 40% környékére esett vissza. Amint már említettem, ha nem teszünk érte hétköznap az edzéseken, hétvégén nehéz győzelmet elérni.

Akasztó FC 2021 Ősz

Pozitívumok és negatívumok?

Őszi szezonban, amit pozitív dologként tudnék felhozni az az alapozás és felkészülési meccsek, majd az első négy bajnoki. Ezeken a meccseken sikerült megmutatni, hogy több van bennünk, mint a jelenlegi helyezésünk. Negatívum, pedig amit már említettem is az edzéslátogatottság visszaesése és a hét meccses vereségsorozatunk.

Ha a meccseket nézzük: a Jánoshalma elleni hazai meccsünket kiemelném. Nagyon szép játékkal sikerült itthon tartanunk a 3 pontot, ráadásul kapott gól nélkül.

Ha a vereségeket nézzük, akkor egyértelműen a Kiskőrös ellen elszenvedett hazai vereséget kell megemlítenem. Ott vezetést szereztünk nagyon hamar, de az ellenfél még az első félidőben kiegyenlített. A második játékrészben próbálkoztunk, de sajnos az egyenlítés már nem jött össze.

Kit vagy kiket emelnél ki a csapatból?

Csapatból nem emelnék ki senkit. Ennél a résznél inkább az edzőnket Szrenkó Pistinek az áldozatos munkáját említeném meg, hiszen nagyon sokat beletesz ebbe az együttesbe. Továbbá a csapat körül tevékenykedőknek, vezetőségnek és szurkolóknak szeretném megköszönni a kitartást és a támogatásukat.

Márki Bence, Csehi Tamást figyeli a Harta ellen hazai találkozón

Hárman a jelenlegi akasztói keretből leigazoltatok a lajosmizsei futsal csapatba. A tavalyi sikeres éved után mire számítasz az idei szezonban?

Dobosi Zsoltival és Szabó Szabival végre sikerült egy futsal csapatban is együtt játszani. Tavalyi évhez képest jóval erősebb bajnokság indult és mi egy új csapat vagyunk, akik még tanulják ezt az egészet annak ellenére, hogy több volt nb1-es és nb2-es játékos is van Zsoltin és Szabin kívül (Kovács József, Peltzer Márk). Fiatalság és a rutin egyaránt jelen van, gondolok itt Sajó Attilára és Sajó Lászlóra többek között. Itt célok még nincsenek, de szerencsére mindenki egy irányba evezi a hajót. így könnyű jól érezni magad és meccseket nyerni egy ilyen csapatban.

Mit vársz a tavasztól?

Bízok benne, hogy tavaszra mindenki átgondoltan és bizonyítási vágytól égve tér vissza a téli pihenésről. Ha mindenki azt nyújtja amire képes, szép eredményeket érhetünk el együtt.

MEGOSZTÁS