Hagyományteremtő célzattal szerveztek újévi koncertet Csengődön január 15-én a művelődési házban. A Solti Ifjúsági Fúvószenekar a járás több településén évek óta megörvendezteti a hallgatóságot egy évindító hangversennyel, s mint azt vezetőjük, Fuchs Attila elmondta, nagy örömmel tesznek eleget minden felkérésnek.

-Hirdetés-

 

A közel félszáz fős, lelkes fiatalokból álló zenekar a klasszikus újévi darabok – Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre örökzöld dallamai, Dvořák szimfóniájának részletei mellett filmzenéket, fúvószenekari indulókat és könnyűzenei átiratokat is játszott Fuchs Attila és Nagy Máté karmesterek vezényletével. A műsorközlő Kákonyi Éva volt, aki amellett, hogy tartalmas és érdekfeszítő információkat nyújtott az egyes zeneszámok között, szólóénekével is megörvendeztette a hallgatóságot. Rodrigo Vidre Aranjuez című méltán kedvelt művének trombitaszólóját Patyi Gábor játszotta el. A közönség Afrikába is utazhatott a zene szárnyán és a riói karneválok hangulatát is átélhette a koncert ideje alatt.

A hangverseny alkalmával Pivarcsi Csaba polgármester köszöntőjében megosztotta az újesztendővel kapcsolatos gondolatait, melyben egyebek mellett a közösségi élmények jelentőségét hangsúlyozta.

A koncert egyik zárószáma az immár hagyományossá vált Radetzky-induló volt, melyet konfettieső is színesített, azonban most először egy magyar alkotás, a Müller József-féle Fehérvéri induló volt az utolsó zeneszám, melyet – miként a hangverseny minden darabját – a közönég vastapsa kísért.

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS