A Tabdi Család és Gyermekjóléti Szolgálat már évek óta szervez ruhagyűjtést és adományozást Tabdin és Kaskantyún. Ezen alkalmakkor nemcsak hátrányos helyzetű emberek számára nyújtanak lehetőséget ingyenes turkálásra. Az összegyűjtött és kihelyezett holmikat bárki hazaviheti, akinek megtetszik, hiszen ahogy a mondás is tartja: „Ami neked lom, az másnak még lehet kincs”! 

 

-Hirdetés-

„Egy évben egyszer, általában augusztusban szoktunk ruhaturkát szervezni. Ezzel az volt a célunk, hogy segítsük az iskolába készülő gyerekek felruházását. Tavaly elmaradt ez a lehetőség, azonban idén Pálinkó Gyuláné, kaskantyúi könyvtáros felajánlotta a segítségét nekünk. Az önkormányzat segítségével hirdettük meg a faluban, hogy várjuk a ruhaadományokat, melyeket január 31-én hétfőn délelőtt lehetett ingyenesen megnézni, felpróbálni, hazavinni. Körülbelül 40 zsáknyi ruha gyűlt össze. Ezen felül cipők, játékok, társasjátékok és könyvek. Ezekből válogathattak a kaskantyúi lakosok. Ezzel párhuzamosan Tabdin is szerveztünk gyűjtést. Ott március 5-én lesz ugyanilyen ruhaturka, ahol minden korosztály kedvére válogathat a kínálatból.
Azt tapasztaljuk, hogy a kaskantyúi és a tabdi lakosok is nagyon örülnek ezeknek a lehetőségeknek. Szinte kivétel nélkül mondhatom, hogy minden ruha, illetve tárgy gazdára talál ezeken az alkalmakon. Ha esetleg kimarad néhány darab, akkor azokat a kaskantyúi „Harmónia” Integrált Szociális Intézménynek ajánljuk fel, amennyiben elfogadják” – nyilatkozta Tóthné Varga Regina, családsegítő.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS