Írta: vira

Tegnap délután a DVCS hídnál sétáló házaspár kutyasírásra lett figyelmes. Ijedten tapasztalták, hogy két kiskutya esett a csatornába – olvasható a Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület facebook oldalán. 

-Hirdetés-

Egyik a partközelben, a másik sajnos pár méterre a folyóban, fennakadva a nádasban.

Forrás: Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Aggódva értesítették az önkormányzatot. A hír futótűzként terjedt a településen, így néhány percen belül számos állatbarát, segítő sietett a helyszínre.

Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Tűzoltó egyesületünk kiérkezésekor már ott voltak az önkormányzat dolgozói és a polgárőr egyesület tagjai is. Ekkor már Kertész Farkas Zoltán polgárőr bajtársunk próbálta elérni a kiskutyát, de csak térdig tudott behatolni a hideg folyóba. Egy létra segítségével azonban hamar elérte és így már gyorsan ki tudtuk menteni a kisállatot. A rémült állat sok vizet nyelt, nagyon kimerült volt, de még lélegzett. Gyors szárítást követően meleg helyre került. A másik kiskutya az ijedséget leszámítva nem sérült, őt az azt megtaláló házaspár gondozásba vette. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a mentésben, köszönjük a megtalálóknak a szívet melengető hozzáállást és köszönjük Zolinak is önfeláldozó munkáját! – írják facebook oldalukon. 

Forrás: Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Forrás: Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület
MEGOSZTÁS