Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Sajtóközlemény
2022. február 28.

TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00008 Minőségi szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának kialakítása Bócsán.
-Hirdetés-

Bócsa Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-15 azonosítószámú Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című felhívásra. A projekt keretében mindösszesen 183.984.000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból új épület építése valósulhatott meg.

A projekt célja: Bócsa Község Önkormányzatának fenntartásában két, a szociális törvény 57. §-ban nevesített szociális feladat került a projekt általi fejlesztésre, az étkeztetés és a nappali ellátás, valamint gyermekvédelmi törvény által szabályozott család- és gyermekjóléti szolgálat. A projekt célja ezen szolgáltatások egy helyre való integrálása, az erre a célra építendő épület infrastrukturális és tárgyi eszközökkel való ellátása volt.

A fejlesztés eredményeként új épület építése, benne a szükséges helyiségek kialakításával valósult meg: nappali tartózkodó, melegítő konyha, a belső épületszárnyba az egyéni gondozás helyiségei. Az épület tetőtér beépítéssel készült, a tetőtérben kizárólag dolgozói iroda és öltözők kerültek elhelyezésre, közösségi funkciót nem lát el. Fejlesztéssel érintett alapszolgáltatások a nappali ellátás, szociális étkeztetés, család és gyermekvédelmi szolgálat.

Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés lehetővé teszi a szociálisan hátrányos helyzetűek és ellátásra szorulók alapszolgáltatásainak ellátásának javulását.

A projektről bővebb információt a www.bocsa.hu oldalon olvashatnak.

Képek: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS