Március 5-én szombaton, a tavaszi szezon első fordulójában a Csengőd a tabella utolsó helyén telelő, és egyben szomszédvár Tabdit fogadta. A találkozó esélyesének a hazaiak tűntek az összecsapás előtt, azonban a vendégek ezt szerették volna felülírni. Ami sikerült is végül a Tabdinak.

A találkozót szinte végig a hazaiak irányították. Az első félidőben több nagy gólszerzési lehetőséget is elpuskáztak. Pukansky Zoltán előtt adódott az első nagy ziccer, azonban a vendégek hálóőre, Czerman nagy bravúrral védett a 15. percben. Öt perc elteltével újra Pukansky került helyzetbe, de megint nem tudott a kapuba találni. A 35. percben Pukansky bal oldali beadása után, a középen érkező Lasztovicza két méterről sem tudta bekotorni a labdát a vendég hálóba. Szünetre így 0-0 állással vonultak a felek.

Csengőd SE
-Hirdetés-

A második játékrészben elejétől fogva látszott a hazaiakon, hogy minél előbb szeretnék megszerezni a vezető találatot. Az 50. percben Lasztovicza szabadrúgása után Zorics a kapu torkából sem tudott betalálni, a játékszer végül a kapu mellett hagyta el a pályát. A 60. percben a bal szélen iramodott meg Szekszárdi, de a precíz beadását a középen érkező Zorics nem tudta ezúttal sem közelről a kapuba lőni. A 75. percben a sok kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát. Remekül ugratták ki Györgye Dávidot a vendégek. A csatár egyedül mehetett Bódi kapujába. Azonban a hazai hálóőr remekül lépett ki a kapujából és lábbal hárítani tudott. Az utolsó negyed órában kezdett megélénkülni az összecsapás. A hazaiak próbálkoztak többször, azonban támadásaikba mindig valami hiba csúszott.

Tóth Zoltán (labdával) fejese döntött el a találkozót
A csattanó végül a 91. percben következett. Györgye szabadrúgást harcolt ki a pálya jobb oldalán. A pontrúgás után a középen érkező Tóth Zoltán fejjel vette be a csengődi kaput, megnyerve ezzel a találkozót a Tabdinak.

A Csengődiek csak saját magukat okolhatják a vereségért. Hiszen több, mondhatni ordító ziccert is kihagytak a találkozó során. A Tabdi pedig a két adódott lehetőségéből egyet gólra tudott váltani. Ezzel a Tóth Zoltán góllal egyébként a Tabdi első győzelmét szerezte meg a 2021-2022-es szezonban.

Csengőd SE – Tabdi KSE 0-1

Csengőd: Bódi, Antal, Houimli, Nagy E. (Kovács M.), Zorics, Farkas (Tamás I.), Lasztovicza, Vászon (Tamás P.), Pukansky (Szili), Szekszárdi, Széhn.
Vezetőedző: Szabad Zoltán.

Tabdi: Czerman, Kakulya, Soós Z., Seres (Soós F.), Mikulás, Szabó N. (Szentgyörgyi), Tóth Z., Györgye, Horváth, Damásdi, Fábián Á.
Játékos edző: Szentgyörgyi Krisztián.

Tabdi KSE
Szabad Zoltán, a Csengőd SE vezetőedzője:

Nem nagyon találom a szavakat a mérkőzés után. Szinte egész meccsen egy kapuztunk. Kihagytunk, ha jól számolom, nyolc ziccert. Volt, hogy három méterről a kapu torkából kirúgtuk a labdát. Erre az utolsó percben megkaptuk azt a gólt, amit a csapat meg is érdemelt ennyi kihagyott helyzet után. Hozzáteszem, ilyen játékkal nem érdemlünk győzelmet az egész szezonban. Ezt a játékot gólra játsszák, ennyi kihagyott helyzet nem fér bele. Ez pedig megbosszulta magát, ahogy lenni szokott. Gratulálunk az ellenfélnek.

Szentgyörgyi Krisztián, a Tabdi KSE játékos edzője:

Egy igazi szomszédvári rangadót láthattak a kilátogató nézők. A két csapat mindent beleadott. Látszott a brusztolásokból, az ütközésekből, hogy egy ki-ki meccset fogunk játszani. Nagyon látszódott, hogy aki az első gólt belövi az a találkozót is megnyerni. Szerencsére ez nekünk a 91. percben sikerült. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a Csengőd több 100 %-os ziccert is kihagyott. Le a kalappal a csapat előtt, mindenki 100 %-t teljesített a mai mérkőzésen. Így kell hozzáállni a következő találkozóhoz is. Ez volt az első győzelmünk az idei szezonban. Nekem az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen Csengődi létemre, a Tabdi csapat edzőjeként, nyerni Csengődön érdekes érzés.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS