A tavaszi idény nyitófordulójában az Akasztó FC vendége az Agócs Zoltán vezette Faddikorr-Kiskunhalasi FC volt. A hazaiak mindenképpen szerettek volna győzelemmel nyitni, hiszen az őszi szezon nem sikerült a legjobban számukra. A vendégek pedig szerették volna ezt a hazai sikert megakadályozni.

Az egész találkozón jobbára az Akasztó irányított. A 8. percben máris gólt szerezhettek volna. Szabó Zsolt remek passzal szolgálta ki a tizenhatos sarkánál érkező Juhász Tamást, aki a jobb kapufát találta el. A 15. percben újabb hazai ziccert jegyezhettünk fel. Szabó Zsolt labdaszerzése után továbbította a játékszert Juhász Tamáshoz, aki remekül szolgálta ki a felfutó Bajusz Patrikot. A hazaiak 9-ese azonban közelről a vendég kapusba lőtte a labdát, majd a kipattanót szintén hárította Faddi, a vendégek portása. A 30. percben Palla Lajos jobb oldali elfutása után, a középen érkező Szabó Zsolt pöccintett közelről mellé. A 35. percben Juhász Tamás kellemetlen lövésénél újra résen volt Faddi és hárítani tudott. A kipattanót Kerekes küldte kapura, azonban lövése nem talált célt. A 42. percben egy Palla-Szabó összjátékot követően, Szabó Zsolt egy csel után megint nem tudott túljárni a vendégek kapusának eszén. Az első félidő utolsó minutumában egy hazai szöglet után Vincze Dezső erős löketét védte Faddi Dávid.

Akasztó FC
-Hirdetés-

Nagy volt a hazai mezőnyfölény, de a helyzetek kimaradtak, így joggal félhettek a hazai szurkolók a szünetben, hogy ez majd megbosszulja magát. A második játékrész elején egyből Némethnek kellett hárítania, Hornyák közeli lövésénél védett nagyot a hazai portás. Ezek után azonban újra átvették az irányítást az akasztóiak. Az 54. percben sikerült a vezetést megszerezniük. Kerekes Márk passzát követően Bajusz Patrik gurította el a labdát a kijövő kapus mellett a jobb alsóba 1-0. Egy percre rá máris kettő volt a hazai előny. Kerekes Márk egy középpályán szerezett labdával futotta le védőit a jobb szélen, majd a kapus mellett tette el a labdát úgy, hogy az a bal kapufáról a vendég hálóban kötött ki 2-0. Öt perccel később közel volt a harmadik hazai találat is, azonban Juhász nagy ziccerben a kapusba lőtte a labdát. A 66. percben azonban már tényleg összejött a harmadik gól a hazaiaknak. Vincze Dezső nagy lövése után landolt a játékszer a vendég kapuban 3-0. Ezek után még két nagyobb helyzete volt az Akasztónak, de azokat már nem koronázta siker.

Így teljesen megérdemelt hazai győzelem született. Az akasztói győzelem nagyobb arányú is lehetett volna a helyzetek alapján.
Faddikorr-Kiskunhalasi FC

Akasztó FC – Faddikorr-Kiskunhalasi FC 3-0

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Magunknak tettük így kissé nehézzé a találkozót, hiszen ha az első félidőben rúgunk 5-6 gólt, akkor a vendégcsapat sem szólhatott volna semmit. Úgy gondolom, hogy mint fizikálisan, mint fejben sokkal jobban bírtuk ezt a mérkőzést. Szerencsére a második félidő elején gyorsan megjött a két gólunk, és utána felszabadultan játszottunk. További sok sikert kívánok a Kiskunhalasnak.

Akasztó FC: Németh, Kapus, Kerekes (Márki), Szabó Zs. (Szabó N.), Bajusz, Juhász, Németh T., Vincze, Palla (Szabó Sz. II), Dobosi, Bányai Vezetőedző: Szrenkó István

Agócs Zoltán vezetőedző – Kiskunhalasi FC:

Ezen a mai mérkőzésen az Akasztó teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Igazából a dolgukat is csak az első félidőben tudtuk megnehezíteni. A második félidőben már az történt, amit akartak. Próbáljuk a hibáinkat kijavítani és a következő mérkőzésre egy acélosabb csapat benyomását kelteni. Gratulálunk az Akasztó csapatának.

Kiskunhalasi FC: Faddi, Ikotic, Vida, Pocsai, Miletic, Agócs, Hornyák, Dordevic, Hajrulovic, Záhonyi (Mucsi) Vezetőedző: Agócs Zoltán

MEGOSZTÁS