Mátyus Zoltán, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. ügyvezetője március 18-án a keceli telephelyen két darab szivattyút adott át Haszilló Ferenc polgármesternek.

Az eszközöket a VÁRA-ÉMI-2020 támogatási rendszer keretében vásárolták, mely a víziközmű-rendszereket működtető infrastruktúra tekintetében energiatakarékos eszközök, berendezések beszerzését teszi lehetővé, az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését eredményezve.
A pályázat a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alap fejlesztési forrásaiból valósult meg. A támogatási kérelmet a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. nyújtotta be az erre a projektre létrejövő konzorcium nevében, melynek tagja Kecel Város Önkormányzata is. A támogatásból megvalósuló eszközbeszerzés következtében kicserélt víziközmű-elemek az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A projekt 70%-os állami támogatásból, valamint 30%-os önkormányzati önerőből állt össze.
 
Az egyedi támogatás keretében a pályázatban kedvezőtlen hatásfokú szivattyúk cseréje történt meg, mely a meglévő állapothoz képest energetikai szempontból legalább 10 %-os megtakarítást fog eredményezni.
A projekt során a Kecel, Rákóczi utca, 2. sz. átemelőbe 2 darab ECODAN típusú szennyvíz szivattyú beszerzése valósult meg 2.000.000,- Ft + áfa értékben.

Forrás, képek: Kecel Város Facebook oldal

-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira