A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójában a Kecel FC gárdája hazai környezetben lépett pályára. Az együttes a kevés gólhelyzetet hozó mérkőzésen nem tudta megismételni az előző heti kalocsai győzelem alkalmával mutatott játékát, és vereséget szenvedett.

A keceliek végig szoros csatában kaptak ki a március 20-án lejátszott találkozó alkalmával 2-1-re (1-1): Gerner – Tóth P., Velez, Maruska, Patai G. (Sendula P.), Doszpod, Patai B., Torma, Sibalin, Fenyvesi (Brindza), Csáki, Herczeg P.

-Hirdetés-

Az összecsapás gyászszünettel kezdődött, amikor a tragikus hirtelenséggel 34 évesen elhunyt volt bajai játékvezetőről, Atyánszky Lászlóról emlékeztek meg a sporttársak. Mezőnyjátékkal indult a találkozó és komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani a kapu előtt. A 7. percben egy védelmi hiba után a bal oldalon elfutó Major Dávid szerezte meg a vezetést a kecskemétieknek (0-1). A keceliek a 15. percben egyenlítettek, amikor Maruska Vitalij jobb oldali beadása után Tóth Péter lőtte közelről szép mozdulattal hálóba a labdát (1-1). Ezt követően a 27. percben a kecskemétiek egyik távoli lövése csattant a felső lécen, de komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

A keceliek a sok eladott labda jellemezte a középpályán, az egymás elleni harcokat a kecskemétiek nyerték meg nagyrészt, de a hazai kapusnak, Gerner Dánielnek nem akadt komolyabb védeni valója. A keceliek támadásai teljesen veszélytelenek voltak a kapura és úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a mérkőzés. A 73. percben a kecskeméti Bessenyei Rajmond szánta el magát mintegy 20 méterről lövésre, és a kapujából kissé kint álló Gerner Dániel feje felett a hálóba hullott a labda (1-2). Ez a vendéglövés volt szinte az egyetlen kaput eltaláló labda a második félidőben… A keceli csapat a találkozó hajrájában próbált támadni, de a fiúk nagyon sok hibával játszottak a passzoknál, és nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani a vendégkapu előtt.

Pandúr László – Kecel FC edzője:

-Nem voltak jók az előjelek a mérkőzés előtt, mert sok a sérültünk és többen betegséggel is küzdöttek. A kezdőben is játszottak olyanok, akik sérülten vállalták a szereplést. A nehézségek ellenére bizakodva vártuk a találkozót a Kalocsán aratott győzelmünk után. Azt kell mondanom, hogy ez nem a mi napunk volt, mert nagyon sok hibával játszottunk. Meg kell említenem azonban, hogy egy szervezett, fiatal és jó játékerőt képviselő Kecskeméttel találtuk magunkat szemben. Nagyon sajnálom, hogy két elkerülhető gól miatt kaptunk ki. A fiúk hajtottak, küzdöttek, de ma nem volt átütőerő a támadásainkban és a meghatározó játékosok sem tudták hozni a tőlük elvárható teljesítményt. Ez csak egy mérkőzés volt a sok közül, bizakodva várom a következő találkozókat és nagyon remélem, hogy már a következő, kiskunhalasi pályára lépésünk alkalmával elindulunk felfelé.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS