Valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében, amelyben egy “életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra” és a nem létező “tartalékos hadkötelezettségre” hivatkozva szólítanak fel.

Nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

-Hirdetés-

A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket.

“Szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el.

Magyarországon béke van, amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik  saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának. Kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra a Honvédségtől.

A hamis levelek kapcsán a Honvédelmi Minisztérium megteszi a szükséges jogi lépéseket.” Írják a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

Forrás: kormanyhivatal.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS