Írta: vira

A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorúval szemben, aki előbb vevője, majd drogért cserébe alkalmi futára lett egy dizájner drog kereskedéssel foglalkozó keceli családnak.

-Hirdetés-

A vádirat szerint az elkövetéskor 14 éves fiatalkorú 2019 nyarától 2020 szeptemberéig egy szintetikus drogok kereskedelmével foglalkozó keceli családnak eleinte vevője, majd alkalmi futára volt. A „kristály”, „crack” és „bika” drogok értékesítése során a család minden tagjának és a fiatalkorúnak is pontosan meghatározott feladata volt a bűnbandában. Az új pszichoaktív anyagokat a családfő szerezte be, majd a fehér port felnőtt fiai segítségével alufólia pakettekbe csomagolta, és a vevők részére adagonként 1.000 forintért árulta. A kiporciózott drogot a család házánál, személyesen, továbbá telefonon, sms-ben vagy interneten, közösségi levelezőrendszerben a családfő élettársánál lehetett megrendelni.

A fiatalkorú bűntárs a pakkok vevőkhöz történő kiszállításában és a vételár átvételében volt megbízható segítsége a családnak. Cserébe fizetségül dizájner drogot kapott, melyet elfogyasztott.

Az ügyészség a fiatalkorút kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönét indítványozza azzal, hogy egyidejűleg kötelező pártfogó felügyelet alatt állnia. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűnbanda lebukásakor készültek. 

Forrás: http://ugyeszseg.hu/ 

MEGOSZTÁS