A megyei első osztályú bajnokság 18. fordulójában az Akasztó FC a Bácsalmás együttesét fogadta. Az Akasztó jó tavaszi szériáját szerette volna folytatni, míg a vendégek a múlt héten éppen a Kiskőröst győzték le. Így ők is jó formában érkeztek a találkozóra. A hazaiak nem a legjobb előjelekkel várták ezt a mérkőzést, hiszen több alapemberük is kénytelen volt kihagyni a találkozót sérülés miatt.

Nagy elánnal vetették bele magukat a csapatok a játékba. Már a 2. percben nagy ziccert hibáztak el a hazaiak. Egy remek indítás után Szabó Zsolt lőtt éles helyzetben kapura, a vendég hálóőr azonban védeni tudott. Az 5. percben a vendégek szereztek vezetést. Szádeczky lecsorgó labdájába Nincsevics ért bele úgy, hogy Németh a hazai hálóőr kezei mellett perdült a labda a hálóba 0-1. Gyorsan egalizált azonban az Akasztó. A 8. percben a bal szélen elfutó Szabó Zsolt adott be laposan középre. Laposan betett labdája Palla Lajost találta meg, aki egy szép cselt bemutatva lőtt a vendég kapuba 1-1. Ezek után is lendületben maradtak az akasztóiak. A 26. percben a baloldalon jutottak szabadrúgáshoz. Vincze Dezső pontrúgása után a vendég tizenhatoson belül Palla és Kerekes is földre került. A játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott egyből. A megítélt büntetőt Bányai Máté higgadtan lőtte a bal alsóba 2-1. A 38. percben egy szöglet után egy nagy ziccert hagyott ki Szabó Norbert a hazaiak ifjúsági játékosa, aki a szezonban először volt kezdő. Az akasztói támadó a beívelt sarokrúgás után öt méterről lőtte fölé a játékszert.

-Hirdetés-

A második játékrészben már jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A vendégeken látszott, hogy szeretnének minél hamarabb egyenlíteni, azonban nagy helyzetekig nem jutottak el. Nem úgy, mint a hazaiak. Az 55. percben Palla Lajos futott el a jobb szélen, majd beadását Szabó Zsolt pörgette centikkel fölé.

A találkozót így hazaiak nyerték meg. Tovább folytatódott tehát az Akasztó remek tavaszi szezonja.

Akasztó FC – Bácsalmási PVSE 2-1

Akasztó FC: Németh Zs., Kapus, Kerekes, Szabó Zs. Szabó N. (Lázár), Bajusz (Palotay), Németh T., Vincze, Palla, Bányai, Dobosi vezetőedző: Szrenkó István.

Bácsalmási PVSE: Koncsok, Harnos, Miles, Szádeczky, Csanádi, Nincsevics (Cs. Tóth), Szűcs, Crkvenjakov, Balázs, Nagy, Barth (Horváth) vezetőedző: Teslic Igor

Szrenkó István vezetőedző Akasztó FC:

-Nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, hiszen több sérültünk is van, illetve a pénteki edzésen még Juhász Tamás is megsérült. De úgy gondolom, akik fent voltak a pályán és felvették az akasztói mezt, azok mindent megtettek. Óriási dicséret jár a csapatomnak. Nagyot küzdöttek, főleg a második félidő szólt a harcról, ami egy nagyon küzdelmes játékrész volt. Az első félidőben a Bácsalmás egy lecsorgó lövésből megszerezte a vezetést, utána gyorsan tudtunk válaszolni egy nagyon szép támadás végén. Majd a tizenegyessel már meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Megvoltak a ziccereink, hogy eldöntsük a találkozót. Úgy gondolom, a második félidőben sem az ellenfélnek, sem nekünk nem voltak nagy helyzeteink. Kivéve azt az egyet, amit Szabó Zsolti a kapussal szemben fölé pörgetett. Nagyon örülünk, és még egyszer szeretném megdicsérni a csapatomat. További sok sikert kívánok a Bácsalmásnak!

MEGOSZTÁS