Tojásfadíszítés, tojáskeresés, népzenei koncert és kézműves foglalkozás várta a gyerekeket a csengődi művelődési házban április 12-én, a húsvétváró programon.

Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, hogy a délelőtt folyamán az óvodások és a kisiskolások hozták el a művelődési házhoz az általuk készített tojásokat, melyekkel Csengőd tojásfáját díszítették fel. Ezt követően az elrejtett csokitojásokat keresték meg örömmel a kicsik, majd a gyerekek közreműködésével átadtuk az új közösségi játszóterünket, mely a Magyar Falu Program keretében valósulhatott meg, köszönet érte! – tette hozzá a község polgármestere.

-Hirdetés-

A gyerekek örömmel vették birtokba az új játszóteret, mely a művelődési ház és a közösségi tér mellett kapott helyet. Miután kimozogták magukat, a kecskeméti Lóca együttes húsvéti koncertjét hallgathatták meg, melyen vidáman énekeltek és táncra is perdültek. A zenei program a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár jóvoltából valósult meg.

Délután húsvéti kézműves foglalkozásra várták vissza immár a nagyobb gyerekeket is, ahol különböző alapanyagokból és technikákkal húsvéti díszeket készítettek a művelődési ház munkatársai, és az alsó tagozatos pedagógusok közreműködésével.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (118 db kép)
MEGOSZTÁS