A megye hármas bajnokság közép csoportjának 20. fordulójában az Akasztó II. a Tabdit fogadta április 16-án. A találkozó esélyesének a hazaiak számítottak, de a vendégek próbálták a hazaiak dolgát megnehezíteni.

Esélyeshez méltóan kezdte a találkozót az Akasztó. Már a 3. percben megszerezték a vezetést. Szrenkó István beívelt szabadrúgását Gubán Dániel fejelte a vendég hálóba 1-0. Ezek után sorra dolgozták ki a ziccereket a hazaiak, de mindig hiba csúszott a végén a sokszor végletekig kijátszott akciókba. Míg a Tabdi együttese kétszer is eljutott egy helyzetig kontrákból. Egyszer Szabó Norbert lőtt centikkel mellé, majd pedig egy beadás után a jobb kapufát találták el a vendégek. A 32. percben duplázták meg előnyüket a hazaiak, amikor Gubán továbbítása után Suhajda Gergely lőtt közelről a Tabdi kapuba 2-0. A 42. percben Lázárral szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, és a játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Lázár Zsolt higgadtan értékesítette 3-0.

Szrenkó Istvánt, Fábián Áron támadja
-Hirdetés-

A második félidőben öt perc elteltével szépítettek a vendégek. Fábián Áron futtatta le védőjét a jobb oldalon, majd egészen a kapuig robogott a labdával. A Tabdi játékosa Gombár és a jobb kapufa között a hazai kapuba lőtte a labdát 3-1. Ezek után újra hazai helyzetek maradtak ki, majd egy kontra után Horváth Ádám szerzete a második vendég találatot 3-2. Sőt Horváthnak volt még egy nagy ziccere, ami ha bemegy, könnyen egyenlő lett volna a mérkőzés a 78. percben. A 86. percben Suhajda Gergely okos passzal szolgálta ki a jobbján érkező Lázár Zsoltot, aki jó tíz méterről belőtte saját maga második, míg az Akasztó negyedik gólját a mérkőzésen 4-2.

Nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna a hazaiak, ha a helyzeteiket jobban kihasználják. De a lelkesen focizó vendégek a mérkőzés folyamán többször is megnehezítették a hazaiak dolgát.

Akasztó FC II. – Tabdi KSE 4-2

Akasztó FC II.: Gombár, Gubán (Fésüs T.), Vincze V. (Podmaniczki), Suhajda, Lázár, Szabó A. (Fábián P.), Tratter, Palotay (Kósa), Fésüs D., Kovács B. (Varga J.), Szrenkó vezetőedző: Tóth János

Tóth János – Akasztó FC II.:

-Kicsit könnyedebb mérkőzésre gondoltunk a találkozó előtt. Azt tudom mondani, hogy magunknak tettük nehézzé. Mivel nagyon sok helyzetet kihagytunk, mind a két félidőben billent a pálya a mi javunkra. Igazából többször is be volt szorítva a Tabdi. Vannak gyors játékosaik elől, akik párszor megtréfáltak minket, de a lényeg, hogy a három pont megvan. A helyzeteinket ha berúgjuk, akkor nagyobb arányú győzelem is lehetett volna. Illetve hátul jobban kellett volna védekezni, hiszen két hibából kaptunk két gólt. Jövő héten megyünk Balotaszállásra, mely találkozóra nagy erőkkel készülünk, és ott is győzelmet szeretnénk megszerezni. További sok sikert kívánok a Tabdi együttesének.

Tabdi KSE: Czermann, Kakulya, Soós Z., Soós F. (Somogyi), Seres, Horváth, Szabó N., Patai, Fábián Á., Mikulás, Fekete (Györgye)

Kertész Szabolcs – Tabdi KSE:

-Az Akasztó az első helyet foglalja el a tabellán, így is készültünk a találkozóra. Úgy készültünk, hogy a két támadójukat, Lázár Zsoltot és Suhajda Gergelyt kivesszük a játékból. Próbáltunk egy picit támadóbban fellépni. Néhol három támadóval, hogy a két szélső védőjük becsatlakozását a támadásokba megakadályozzuk. Ez időnként sikerült is. Úgy gondolom, hogy egy szoros eredményt sikerült elérnünk, ahhoz képest, hogy mekkora különbség van a két csapat között a tabellán. Bízunk benne, hogy a továbbiakban is ilyen formát tudunk majd mutatni, és meglepetéseket okozni. Nekünk is és az Akasztónak is voltak helyzetei. Úgy gondolom a döntetlen talán igazságosabb lett volna. Gratulálunk az Akasztó csapatának.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS