Nem akar lemaradni a térség híreiről?

Iratkozzon fel hírlevelükre, és mi hetente küldünk Önnek egy hírösszefoglalót az elmúlt napok legfontosabb eseményeiről a térségben.

Feliratkozom a hírlevélre

Bezárás
Kezdőlap Pályázat Kihirdették a Falusi Civil Alap pályázatának nyerteseit

Kihirdették a Falusi Civil Alap pályázatának nyerteseit

A falusi civil szervezetek közül 1439, a városiak köréből 1003 pályázó aratott sikert. Mindkét alapra számottevő volt a túljelentkezés. 2022. április 22-én megjelentek a Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap keretében meghirdetett kiírások eredményei is.

Megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2022. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásainak eredményei, és ezzel egy időben a Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásainak eredményei is.

A Falusi Civil Alap ötmilliárd forintos keretösszegéből 1439 pályázó nyert el támogatásokat – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Budapesten.
-Hirdetés-

Gyopáros Alpár közölte: már harmadik alkalommal hirdették meg a Falusi Civil Alap pályázatait négy témakörben. A civil szervezetek ingatlanszerzésre vagy meglévő ingatlanok felújítására, gépjárműbeszerzésre, kisebb értékű eszközök vásárlására, illetve rendezvények, programok támogatására nyújthattak be pályázatot február közepéig.
Az ötmilliárd forintos keretösszegből 1439 nyertest hirdettek, akik 1-7 millió forint értékben juthattak támogatáshoz – ismertette a kormánybiztos. Jelezte: a pályázati eredmények péntektől elérhetők a kormany.hu oldalon.

Hozzátette: a Falusi Civil Alap fennállása óta már hatezer nyertes pályázatot hirdettek ki húszmilliárd forint összértékben.
Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

A helyettes államtitkár beszámolt arról is, hogy a Nemzeti Együttműködési Alapban (NEA) idén 11 milliárd forint összegben 10 915 győztes pályázat volt. Szalay-Bobrovniczky Vince jelezte: a jövő évi NEA-forrásokra már idén októberben kiírják a pályázatokat.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

Forrás: MTI, bgazrt.hu
Kiemelt kép: Gyopáros Alpár (b) és Szalay-Bobrovniczky Vince (j) a Falusi Civil Alap 2022-es pályázati eredményeinek kihirdetéséről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Benczúr utcai épületében 2022. április 21-én. 

MEGOSZTÁS
Írta: vira