Újratelepítésének 288. és várossá nyilvánításának 29. évfordulóját ünnepelte április 22-én (pénteken) Kecel. Az önkormányzat 15 órától várta a város lakosait és az érdeklődőket elsőként szentmisére a Szentháromság-templomba, majd az azt követő ünnepi programokra.

A szentmisét főtisztelendő Fekete Szabolcs kanonok, c. apát, plébános celebrálta, aki a település alapítását nagypénteken elrendelő Patchich Gábor érsekről és az ünnepek jelentőségéről beszélt.

Szentmisére a Szentháromság-templomban
-Hirdetés-

A mise végezetével a jelenlévők együtt sétáltak át a városháza oldalán álló Patachich-szoborhoz, ahol – a hagyományok szerint a harang hangjai mellett – koszorúzásra, virágelhelyezésre került sor.

Koszorúzás a Patachich-szobornál

A tiszteletadás után a Császártöltési úton, a római katolikus temetővel szemben adták át és áldották meg a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Római Katolikus Plébánia és Kecel Város Önkormányzata összefogásában felújított Kálvária-szoborcsoportot. A projekthez hozzájárult a Bethlen Gábor Alapkezelő pályázata is. A program a résztvevők által egy-egy marék föld hintésével, mécsesek elhelyezésével és agapéval zárult.

A felújított Kálvária-szoborcsoportnál

18 órától a Városi Könyvtár és Művelődési Házban ünnepségre gyűltek össze a képviselő-testület és a bizottságok tagjai, az intézmények vezetői, munkatársai, valamint az emlékezni szándékozó keceli lakosok. Beszédet mondott Haszilló Ferenc polgármester és főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános, majd a Kéttamás művésznevet viselő Sólyom Tamás és Tábi Tamás adta elő megzenésített verseit Útravaló címmel.

Kéttamás művésznevet viselő Sólyom Tamás és Tábi Tamás

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS