Az elmúlt hétvégén a Kecel Ring adott otthont az április 22-én, pénteken este az idei szezon első futamával elrajtoló Bács-Trophy Bajnokságnak, ahogyan az autocrossban a Pintér Kupa sorozat is kezdetét vette vasárnap.

A Négykerékhajcsár Off-Road Klub által szervezett eseményen, pénteken és szombaton a terepjárók vették birtokba Kecel környékén és a Kecel Ringen kialakított speciál szakaszokat. Az idő aránylag kegyes volt hozzájuk, habár pénteken leszakadt az ég, de az csak javított a helyzeten. Nem volt por az útvonalon és izgalmasabbá tette a speciálokban a versenyzést, igazi Off-Road-os élményt nyújtva.

Demeter János (Döme) verseny közben
-Hirdetés-

A hétvége kellemesen, jó hangulatban telt. Persze azért volt, akiket műszaki hiba akadályozott a versenyükben, de ha fel is kellett adniuk, az sem szegte kedvüket, mert a pálya széléről szurkoltak versenyzőtársaiknak!

Itt sajnos véget ért a verseny

A Bács-Trophy Bajnokság május 27-28-án, Soltvadkerten folytatódik tovább!

„Már hagyomány, hogy tesztnapot biztosítunk a versenyzőinknek, amit idén egy a László Erika által kezdeményezett és megvalósított adománygyűjtő élményautózás is kiegészített. Elmondhatom, hogy nagyon jól sikerült, hiszen közel fél millió forintot tudtak átadni a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat számára.

Tukacs Tamás

Sok újdonsággal készültünk erre az évadra is. Elsőként említeném az új időmérős rendszerünket, amivel tudjuk mérni a körök számát és a köridőket. Eddig sorsolással döntöttük el a rajtsorrendet, ezzel a rendszerrel, aki a gyorsabb az indul elölről, illetve a verseny végén már egyből egy összesített eredményt is kapunk. A versenyzők részéről is a többség erre a rendszerre szavazott. Mivel új még ez a technika kicsit döcögősen haladtunk a nap elején, de jó lesz.

Február közepén összehívtam a csapatot és elbontottuk a lelátót, azaz a versenyiroda tetőszerkezetét bízva abba, hogy az új a mai napra, az első versenyünkre elkészül. Ezt látva a fő támogatónk, a Pintér Művek vezetője felajánlotta, hogy a tervezéstől a kivitelezésig segíti egy általuk is elfogatható új épület megépítését. Ez egy kicsit kitolja az elkészülési időpontot.

A nézőterünk is biztonságosabbá vált, a szalag helyére egy fém korlát került.” – számolt be hírportálunknak a vasárnapi I. Pintér Kupa versenyen Tukacs Tamás.

Különösebb akadály nélkül zajlott a közel száz nevező versengése, még a hirtelen jött vihar sem tudta megállítani őket

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS