Április 30-án, szombaton a megyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjában az Akasztó FC II. vendége a Kecel FC II. volt. A tabella első és második helyezettje csapott össze, így nem volt mindegy mi lesz a találkozó végeredménye, hiszen a Keceltől a hét folyamán levontak büntetőpontokat.  Az izgalmas találkozót végül a vendégek nyerték meg.

Akasztó FC II. – Kecel FC II. 2-3

-Hirdetés-

Akasztó FC II.: Váczi, Gubán, Pecznyik, Kósa, Suhajda, Lázár, Podmaniczki (Fésüs T.), Borsik (Szabó A.), Tratter, Hlavács (Fábián P.), Fésüs D. vezetőedző: Tóth János

Kecel FC II.: Tóth T., Prucser, Sendula P., Vágó, Bleszák (Ficsor), Sipos, Gébl (Kolompár), Varga F. (Pongrác), Orcsik, Balogh (Kovács N.), Tamaskó (Doszpod F.) vezetőedző: Doszpod Ferenc

Az első játékrészben egyértelműen az Akasztó akarata érvényesült. Tóth Tibornak, a vendégek kapusának többször is védenie kellett. A 28. percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat, amikor Hlavács István egy labdaszerzést követően került nagy helyzetbe. Lövését védte ugyan Tóth Tibor azonban kapusról éppen Suhajda Gergely elé került a labda, aki közelről lőtt a keceli kapuba 1-0.

Tóth Tibor tartotta meccsben a Kecelt az első félidőben. Éppen egy labdát paskolt a felső lécre

A második félidőben egy Összeszedettebb Kecel lépett pályára, de az első nagy ziccere azonban a hazaiaknak volt. Gubán Dániel lövése csattant a jobb kapufán, melyről nem befele, hanem kifele pattant a labda.

Az 55. percben egyenlített a vendég együttes: Sipos Jenő két védő között tudta megpöckölni úgy a labdát, hogy az még a hazai kapust is becsapta. A labda végül a jobb alsóban kötött ki 1-1. Tíz perccel később egy szép kontra támadás végén újra Sipos Jenő volt eredményes 1-2.

Ezt követően gyorsan egalizált a hazai gárda. Négy perc múlva egy jobb oldali szögletet követően Tratter Tibor lőtt félfordulatból a vendég hálóba 2-2. Azonban a 85. percben szabadrúgáshoz jutott a Kecel. Vágó Andor állt a labda mögé, Bleszák Csaba bemozgott az elrúgás pillanatában és a hazai sorfal erre szétnyílt. A labda pedig a sorfalban lévő két játékos között végül Váczi kapujában kötött ki 2-3.

Nagyon fontos három pontot szerzett így a Kecel II., akik jól használták ki a hazaiak hibáit.

Sipos Jenő Martin (zöldben) két gólt is szerzett a találkozón

Tóth János vezetőedző Akasztó FC II.: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. A tabella első és második helyezettje találkozott egymással. Az első félidőben több helyzetünk is volt, a mi akaratunk érvényesült. Meg is szereztük a vezetést, úgy gondolom több góllal kellett volna vezetnünk. Azonban a vendégek kapusa több nagy ziccerünket kivédte. A második félidőben feljavult a Kecel játéka, de ott is volt egy kapufánk, amiről megint nem be, hanem kifelé pattant a labda. Sajnos mostanában nincs velünk a szerencse, hiszen az ilyen ziccerek mindig kifelé pattannak.

Sok helyzetet kidolgozunk, viszont a végén mindig valami hiba csúszik. A Kecel nagyon jól használta ki a lehetőségeit, hiszen a három góljukon kívül nem volt igazán nagy helyzetük. Az első és a harmadik góljuknál mi nagy hibákat vétettünk, így továbbra is nyílt maradt a bajnokság. A mai meccsen is megtettek mindent a fiúk, és az elkövetkezendő négy mérkőzésen is küzdeni fogunk és harcolni a minél jobb helyezésért.

Doszpod Ferenc vezetőedző Kecel FC II.: Az első félidőben jobban játszott az Akasztó, nem nagyon tudtunk a mérkőzésbe belepörögni. Nem úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna. Ez rá is nyomta a bélyegét az első félidőre.

A második játékrészben már sokkal több tűz volt a csapatban és jobban is játszottunk. A helyzeteinket is nagyon jól sikerült kihasználnunk. Összességében a második félidővel elégedett vagyok. Szükségünk volt erre a három pontra, hogy a bajnoki címért tudjunk küzdeni. Öt pontot levontak sajnos a csapattól, ami nagyon fájó nekünk. Mi nem értünk egyet ezzel a szabállyal. Ez a győzelem most adott egy nagy lökést a csapatnak. Veretlenek vagyunk továbbra is. Papíron van csak egy vereségünk. De azt a mérkőzést is megnyertük 11-0-ra. Mondtuk a Tázlárnak, hogy óvja meg a mérkőzést, mert ha nem óvtak volna, akkor eggyel több pontot vontak volna le tőlünk. Így övék lett a három pont azonban nincs büntetőpont levonás. A Soltvadkert nem tudott óvni, mert nem volt mit óvnia. Ott két igazolt játékossal szerepeltünk. Onnan levonták az egy pontot és kaptunk még egy pont büntetést.

Tázlár ellen megszerzett három pontot is elvesztettük így lett belőle öt pont. Van még egy elmaradt mérkőzésünk, ha azt behúzzuk, akkor feljövünk az Akasztóra, tehát ugyanannyi pontunk lesz. Mivel a gólarány számít azonos pontszám esetén és abban még jóval jobb az Akasztó, így nekik még kellene egy botlás. Ezen fog múlni a bajnokságunk, persze nekünk is vannak még nehéz meccseink: a Bócsa és a Balotaszállás elleni találkozókat mindenképpen be kell húznunk. De nagyon sajnálnánk, ha ezen a pontlevonásokon menne el a bajnoki címünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS